Problemi s puncami mojih prijateljev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 16. Apr. 2014 21:56

PRedstavljaj si, da sta s fantom povabljena na zabavo, tebi pa se ne gre. In rečeš...ej, kaj pa če ne bi šla, men se ful ne da. On pristane. si mu prepovedala iti na zabavo? No drug scenarij.....lubi, jst te babe več ne prenašam, preveč očitno se obeša po teb. Bi lahko prosim jo dal na stranski tir in se nehal družit z njo? On pristane. Sem mu prepovedala druženje?


Še zdaleč ni isto.

Žena možu alkoholiku: ali se grešzdravit, ali spakiram. Nič več pogajanj.
Punca fantu, ki se igra z njo: ali definirava to najino vezo, ali grem stran. Ne boš se več igral z mano. itd itd


Spet - še zdaleč ni isto.

Sploh ne vem, od kje ti taksne primerjave.. jabolka in hruske.

Sicer sem pa tudi jaz mnenja, da se tole drzanje 'na kratko' dolgorocno ne bo obneslo.. Sej kul, ce omenis, da se ti ravnanje te in te punce ne zdi pravilno (ampak samo, ce se RES ocitno obesa po njem - kar ti pove zdrava merica ljubosumja aka zdrava kmecka pamet), je pa potem samo (!) na njem, da taksne stike res omeji. Drugace povedano: sam se mora odlocit, ce si mu bolj pomembna ti ali pijacke, s katerimi si fila ego (jezus, a je blo to res njemu v bran?)

sicer pa.. tvoj tip, tvoja zveza, tvoj lajf... who are we to judge :flower:
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 22:45

Ja, sam se mora odlocit. A ni to, da se odloci, kaj me je bolj pomembno, kot pravis, neke vrste ultimat? Dejstvo je, da obojga ne more imeti. No, mogoce sem jst cudna, nisem vajena foruma in " pisnega izrazanja" in potem mogoce ne napisem dovolj jasno. Sam se je odlocil, brez uporabe prisilnih sredstev, za cancel. Ce bi se odlocil drugace in si se naprej filal ego s tem, bi izgubil mene. Ce prav razumem, bi bilo po vecinskem mnenju pravilno, da bi kljub mojem nasprotovanju se naprej delal to, jaz pa, ker se v vezi ne daje ultimatov to sprejela? :/ ah....itAk pa nima veze, zasli s teme. Vsak ima svoj prav :wink: grem na drugo temo, ta je zlajana
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 197
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 17. Apr. 2014 0:03

^^Nevem zakaj taka panika od drugih punc, js sm tvoj 'ultimat' dojela kot neke vrste konsenz (je pa res, da že v osnovi predpostavljam, da nisi posesivna, ukazovalna in bolezensko ljubosumna prasica :D )
+ mal sem subjektivizirala zadevo in se zamislila, kaj in kako bi js ravnala v takem primeru :P

Mojemu fantu je bilo recimo nekaj časa neprijetno, če sem hodila sama na pivo z enim specifičnim kolegom. Je enkrat prov tečen ratal in mi nakoncu uspel povedat, da ma pač slab filing o njem in da mu ni všeč, da hodiva ven.
On the other hand, sem js približno istočasno začela opažat, da me ta 'kolega' ves čas po malem peca, da pri njemu ''fanta imam, d00h da ga ne bom varala'' ne dela, in da sem nasploh očitno js edina naivno mislila, da sva pač samo dobra prijatelja.

Mislim, da ni treba poudarjat, da tu ni bilo nobenega prepovedovanja ali ultimatov s fantove strani. Sem sama pogruntala, da takih kolegov pač ne rabim in da bi bilo skrajno nespoštljivo do fanta (pa tudi do sebe), če bi še naprej hodila ven z njim.
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov