Problemi s puncami mojih prijateljev

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 16. Apr. 2014 6:59

imam nekaj prijateljic in prijateljev ki jim 100% zaupam že vsaj 5 let. In tako z enimi kot drugimi lahko spim v isti postelji in se nič ne bo zgodilo.
Pozornost dobim od obeh spolov, ker so moje prijateljice dejansko prijateljice in ne tekmice.

Seveda pa so moški moški in če bi želela bi me verjetno tudi obdelali, ampak to ne pomeni, da so prikrito zaljubljeni vame..

Nikjer ne pišem da izstopam in nevem zakaj bi bila čudna. Se počutim zelo sprejeto tako v službi kot med prijatelji. Pri tujih je pa pač odvisno kako se pokonektaš.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 9:21

Claire - zakaj bi kupila šminko za dvigovanje samopodobe? Lahko to delam tko k ti - s prepucaavanjem in žaljenjem forumašic :wink: Aja, ni šlo za tvoje pumpanje ega, dobro me poznaš in opazka o samopodobi je bila v moje dobro, ja. Res je, precej je nizka. Zakaj nisem kot Claire :cry:

Nesanica - ni je varal z mano.

Bila je opazka na forumu- zato skrajšanje in govor samo o hotkah, ne o karakternih lastnostih. Ne da se mi knjige pisat.

In ja, kava pri njemu doma - kroksi in hotke -višek zrihtanosti. Taka jst drugač še smeti nenesem, se malo bolj kulturno oblečem, zarad sosedov. Zrihtam se, ko grem kam, ne v sosesko na sprehod in kofe. Me pa veseli, da se ti zrihtaš in daš kroksice in mini hotke ter majco brez modrca. Visoka moda, tako jaz temu pravim. Enjoy

Sploh pa,moj moški, moja pravila.Dejte se zdej pojest. Na kavo h mojmu oblečene kot pocestnice pa ne boste hodile hehehehhehe Bite me
Ferbc002
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 3. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Ferbc002 » 16. Apr. 2014 9:38

Jst bom sam tko reku. Ženske se enostavno ne sprjaznete da tvoji kolegi ne mislijo isto kot ti. Če je on teb kolega, ne mislt da on tebe gleda tko.
Ns tipe pa jezi to, ker vaša naivnost je tok huda, da nevedoč dajete "kolegom" upanja. Seveda so izjeme in ni vse črno belo, ampak če hočte pravilo, je ponavadi tako kot sem rekel.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 9:53

Aja, pa še to. Napisala sem, da imamo ženske "šesti čut". Ni me torej zmotilo samo govor o seksu, pomankljivo oblačenje itd, šlo je za cel skupek. Od kretenj, do oblek, do nečesa, kar ne znam opisat. Dobila sem občutek, da ne gre za prijateljstvo, ampak nastavljanje oz pecanje. In tega jst ne dovolim. Ne vem kako je pri vas. Mogoče bi dotični skenslala tud, če bi bila v trenirki,pač nekaj mi je govorilo, da ga hočta zavest. Vsaka na svoj način, seveda. To pa prijateljice ne delajo in ja, postavila sem ultimat. Ve ga ne bi, če bi dobile tak občutek? Bi to pogoltnile in dovolile, da nekdo ignorira vaše občutke, da se zaradi tega počutite slabo? No, jst tega ne morem. MAm predolg jezik in povem, kar si mislim, četudi sem v zmoti.

Drugače pa ima še par prijateljic, dve sem pač izločila, ker mi nista "dišali", ne zato, ker mu prepovedujem žensko družbo.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 9:59

Nesanica napisal/-a:
Pogovor pa je odvisen od odnosa z nekom, verjetno se z njim ne bi šalile o tem, če ne bi imele utemeljenega razloga. Verjetno je edina razlika, da se sedaj šalijo na samem in ne pred teboj.
Glede na prej napisano, tvoj dragi ni tako nedolžen, da ne bi nikoli varal. Če je varal s teboj, bo tudi tebe, tiste ki pravijo da to ni res, samo nikoli niso izvedele. Edino vprašanje je ali si pripravljena zamižati na eno oko ali ne.


Ne šalijo se na samem, moj spoštuje moje mneje in je prekinil stike. Ja, tud taki obstajajo. Če bi šlo za ne vem kakšno vez oz prijateljstvo, bi se mi najverjetneje uprl, bi se pogovorila, samo nista bili tak velik faktor, tko da jima je namenil cancel brez problema.
Kar se varanja tiče, sem prepričana, da me ne bi prevaral. Če se kdaj dokaže, da sem v zmoti (ne bi blo prvič, se mi je že in sem bila prevarana, ko sem to najmanj pričakovala), ebi ga. Bo šla veza po gobe. Tud to se dogaja :?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Apr. 2014 10:22

Dobro, sama veš, kako funkcionira vajina veza. Ampak jaz ne morem mimo dejstva, da ti ne "dovoliš" in da ti "kenslaš". Tvojemu očitno t.i. nastavljanje ni predstavljalo problema do te mere, da se ne bi več družil z njima, dokler ni to motilo tebe, ki si v hotkah in pogovorih in vsemu skupaj videla grožnjo. V tem primeru se mi zdi tvoje opisovanje kako na lahko ju je odpikal samo tolaženje kako si imela prav in da je zdaj vse ok, ker si se ju rešila.
The world is as you are.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 11:59

Tolazenje?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Apr. 2014 12:42

Take copate od tipa pa že dolgo ne :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Apr. 2014 12:50

Kar sem napisala je bilo v smislu tega, da mogoče pa je njemu to druženje odgovarjalo, ti si bila tista, kateri ni. Očitno.
The world is as you are.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 13:13

Seveda mu je odgovarjalo. Ego mu je dvigovalo, kdo pa ne vidi rad, da se za njim mečejo? Še meni, pa sem ženska, paše kdaj kakšno pihanje na dušco s strani moškega. Če mu ne bi odgovarjalo, bi verjetno druženje prekinil brez moje prošnje.

Mala - ja, je kar "copata". Kar me ne moti preveč, bivši je bil čisto nasprotje in se ni dobro končalo. Ženske za štedilnik pa ukint volilno pravico :tot: Tko da zame je "simply the best", pozoren, ustrežljiv in z veliko mero empatije.

Drugač pa zna bit zlo oster, je tud na vodilnem položaju in ga v družbi zlo cenjo.Trd pogajalec, ženske ga pa kar znamo okol prsta vrtet :D
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 16. Apr. 2014 13:26

Uf, si ne predstavljam, da bi svojemu fantu skenslala, oziroma prepovedala se družit s komerkoli. In obratno seveda. Konec koncev, če je tako uvideven, že sam vidi, kdo paše njegovi partnerici in ob kom se počuti nelagodno.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 14:40

Ah se na besede obešate. Res misliš, da sem rekla: prepovedujem ti bla bla. Šlo je za pogovor in obojestranski dogovor.

PRedstavljaj si, da sta s fantom povabljena na zabavo, tebi pa se ne gre. In rečeš...ej, kaj pa če ne bi šla, men se ful ne da. On pristane. si mu prepovedala iti na zabavo? No drug scenarij.....lubi, jst te babe več ne prenašam, preveč očitno se obeša po teb. Bi lahko prosim jo dal na stranski tir in se nehal družit z njo? On pristane. Sem mu prepovedala druženje?

Ja sej vem,če poveš tako, kot si to naredila ti, izpadem bitch. V realnosti ni blo čist tko, v svoji glavi si pa komot nardiš svoj scenarij.

Kar se pa tiče, da bi moral vedeti.....to mi je šlo vedno na živce. In take babe. Pol pa povešen nos, če kdo ne ugotovi, kaj se jim mota po glavi. Jst povem, ne rabi ugibat oz "sam videt". Imam usta. Ja, lahko bi se mulala, bila sitna in z miljon znaki to nakazovala, on to MORA videti in mora narediti tako, brez da mu obrazložim in se pogovoriva. Zakaj že je to bolje kot jasno izraziti želje?

Ne, nisem rekla, sam bi lahko vedel, da tako čutim. ti neuvidevni prasec :cry:

Pri drugi sem bila pa bolj stroga, in res je bila "prepoved" z besedami: nočem je več videt, prosim, da ji to poveš, ker tega ne bom prenašala. Hvala. Tle sem bla res bitch, olajševalne okoliščine zame pa so, da sem bila razjarjena, drugač bi stavek preoblikovala.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 16. Apr. 2014 16:53

Tvoje besede:
Amazonka napisal/-a:... in ja, postavila sem ultimat.

Drugače pa ima še par prijateljic, dve sem pač izločila, ker mi nista "dišali", ne zato, ker mu prepovedujem žensko družbo.


Po tvojih besedah mi pač ni delovalo kot obojestranski dogovor, ampak kot ultimat (tvoja beseda) iz tvoje strani, ki se ga je pač držal.


Nisem mislila, da mora iz mojih telesnih znakov in grdih pogledov ugotoviti, kdo in kaj mi ne paše. Saj se pogovarjaš s partnerjem in iz pogovora vidiš, kaj je komu všeč in kaj ne (jasno izražanje), ne pa iz nič: z njo se ne smeš družit. Ali je on pred prepovedjo vedel, da te ona moti? Je sam probal zadeve urediti, se pogovoriti s prijateljico...?

Sploh pa mislim, da bi moral tip sam, iz spoštovanja do partnerice, rečt ženski, ki se obeša po njemu, naj neha, oz se je sam začeti izogibat ali kakorkoli zrihtat zadevo. Razni ultimati pa mislim, da nikamor ne peljejo, sem jih videla že preveč in nobenega s srečnim koncem.
Amazonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 15. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Amazonka » 16. Apr. 2014 20:29

A to je forumsko stereotipno razmišljanje? Ultimati niso dobri? Evo par dobrih,k praviš,da ni nobenga s srečnim koncem. Žena možu alkoholiku: ali se grešzdravit, ali spakiram. Nič več pogajanj.
Punca fantu, ki se igra z njo: ali definirava to najino vezo, ali grem stran. Ne boš se več igral z mano. itd itd

Ultimati niso nujno slabi :wink:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Apr. 2014 20:38

Veš kako je fajn, če imaš fanta, ki ti reče lepo mi je s tabo, rad bi bil s tabo? Forsiranje ni nikoli dobro. Vsaj jaz bi imela tak občutek v smislu če bi nekdo hotel biti z mano, bi bil z mano brez ultimata. Če govorim o enemu od tvojih primerov.
Tako da jaz definitivno ne zagovarjam ultimatov, ker so primer ustvarjanja pritiska, omejevanja in težnje po spreminjanju drugega.
Tvoj primer ljubosumja pa se še zdaleč ne more primerjati z alkoholikom v družini. Tisto pa so že dejanski problemi.
The world is as you are.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]