Ženska narava

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 30. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Captain » 05. Nov. 2013 17:49

*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:Meni je tole malce (preveč) posplošeno;


Ne trdim, da je izključno to kar sem naštela del vzgoje otroka, ampak trdim, da je tudi to, kakšne igrače starši kupujejo otroku, koliko spodbujajo njihovo razstavljanje in sestavljanje, koliko razstavljanja in sestavljanja oprostijo fantku in koliko punčki in tako dalje, del vzgoje otroka.


Torej sva ponovno pri vzgoji in pri moji trditvi, da delajmo na njej. Lepo, da se strinjava. :) Izobraževati ljudi v pravi smeri je ok, na silo jim nekaj vsiljevati ni. To je moj point že ves čas.


*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:Kar je pa čisto evolucijsko, namreč naši možgani so tako sestavljeni, da v povprečju si fantje želijo drugačnih stvari od punc.


Ni nobenega dokaza, da bi možganske razlike med moškimi in ženskami bile prirojene in ne privzgojene, kot tudi ni nobenega dokaza, da so evolucijsko pogojene.


Doch: Beri post od pirodoksina. Meni je več kot logično, da vse izhaja iz 100,000 in 100,000 let evolucije prej, kot pa da bi bilo karkoli privzgojeno. Še posebej takšna naravna stvaritev kot so človeški možgani, ki jih še danes ne znamo kopirati (AI), kaj šele jim 'kar tako' privzgojiti spol.


*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:Kar hočem povedati je, da niso vse samo predsodki in pritiski družbe in to, temveč je pojav dosti bolj kompleksen, ker je nešteto nepredvidljivih okoliščin, po drugi strani pa imamo tu evolucijo spolov, ki nam narekujejo marsikakšne lastnosti, obnašanje, reagiranje, preference itd ..


Tudi ne trdim, da je vse odvisno od družbe, ampak da je veliko odvisno od družbe.


To je tvoje mnenje, verjetno pa bo bolj držalo, da je družba le en izmed dejavnikov celega nabora kompleksnih pojavov, od katerih je marsikaj odvisno kar se pojavlja, ki se jih le z malček sociologije ne bo dalo tako enostavno razrešiti/raziskati. Tu bo potreben še študij evolucijske psihologije, biologije (človeka) itd...v glavnem preštudirati od KOD iz narave pravzaprav prihaja do nekih družbenih pojavov.


*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:Heh, iz tega kruha ne bo moke! ;) Ne vem od kje črpaš, da je bilo ne vem koliko več krivic strojenih ženskam kot moškim.


Iz zgodovine.


Ker ti si stara nekih ... 100,000 let in poznaš celo zgodovino in zgodbo vsakega posameznika, prek vsake najmanjše družbene enote vse do kompleksnih pojavov, ki se zgodijo v družbi kot celoti in pa vse družbene premike? (upam, da je bilo to sporočilo preneseno kot je bilo mišljeno.)

Pač hočem reči, da krivice so SE dogajale, ampak ni treba govoriti o večjih krivicah, predvsem ne z ločevanjem po spolih. Lahko po statusih, kulturah, verah, rasi itd... a nikakor ne po spolih.


*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:e se že ves čas omenja recimo Švico in kdaj so šele tam dobile ženske volilno pravico -> to se nam zdi pozno le za to, ker si ne znamo predstavljati časa na daljši časovni premici. Če pogledava kdaj so začele nastajati prve civilizacije in vse do današnjega dne, in če to razporediva v 24h, so moški v Švici dobili volilno pravico kakšno sekundo, do dve prej, kot ženske. Poglej obratno: koliko časa ljudje na splošno niso imeli volilne pravice vs. koliko časa ženske niso imele - razlika med tema dvema količnikoma je neznatna in ja, si upam trditi, zanemarljiva (zakaj -> ker je še toliko drugih krivic tu in tam, da 'volilna pravica' suma sumarum res nima nekega vpliva na ''fair'' svet). + če gledamo odkar so hodili avstralopiteki po svetu, je razlika med koeficientoma še manjša, ... menda ni treba pravit, da daljši časovni okvir kot vzamemo vedno manjša bo ta razlika... ;)


Ti si se tu osredotočil na pridobitev volilnih pravic za vse predstavnike določenega spola v določeni državi, ampak se, ko obravnavamo oviranje določenega spola, ne moremo osredotočiti na posamezen primer pridobitve ene pravice, kot se tudi ne moremo osredotočiti na to kdaj so absolutno vsi predstavniki enega spola in kdaj absolutno vsi predstavniki drugega spola pridobili to pravico, ampak se moramo osredotočiti na množico primerov tega, kako je določen spol obravnavan in na kompleksne podatke o tem koliko predstavnikov enega spola je bilo obravnavano na nek način, ko noben predstavnik drugega spola ni bil obravnavan na ta način in tako dalje.

Jaz se nisem. Nekdo prej (ne vem kdo), je bil sposoben omeniti le en sam samcat primer in to je bil točno ta. Sam pa sem ga le umestil v nek daljši časovni okvir, ki presega življenje enega človeka.

*Lani* napisal/-a:V večini obdobij zgodovine na primer volilne pravice, na tak ali drugačen način, niso imeli vsi moški, so jo pa imeli nekateri moški, medtem, ko je ni imela nobena ženska.


Najprej bi tule rabil kak vir...namreč kar tako zajeti ogromno število primerov, kjer so ljudje imeli pravice do volitev in potem reči, da je nobena ženska ni imela ... je malce neustrezno.
Kot drugo....zakaj so volitve pomembne? Kaj se z njimi ustvarja? Kakšen pojav opisujemo z volitvami? .. ko raziščemo to, se vprašamo, kdo je v katerem obdobju lahko volil ... in če je bilo družbeno sprejeto, da voli le neka določena skupina ljudi, je pač to tako bilo in so se ljudje takšnemu sistemu prilagodili. Na primer: soproga/partnerica nekega vplivnega moškega je z neko visoko verjetnostjo vplivala na izid glasovanja njenega soproga/partnerja.

Pač ne vidim v čem je problem, če je na en par en glas in se skupaj odločita. Če se strinjata pri volitvah, pa ni nič drugače kot, če bi se ne strinjala pri katerikoli drugi stvari, od najbolj osnovnih do bolj kompleksnih.

+Ženske v zda so imele volilno pravico pred temnopoltimi sodržavljani itd ... torej ni vedno ženska na slabšem - to je zgolj mnenje nekaterih žensk, ki opravičujejo svoje nezadovoljstvo z navidezno diskriminacijo. (Seveda OBSTAJA diskriminacija po spolih, ampak sem prepričan, da ne tolikšna, kolikšno bi rade nekatere tu prikazale...)


*Lani* napisal/-a:
Captain napisal/-a:
*Lani* napisal/-a: Ja, no, dvomim, da bi mi dal, če ne bi bila na istem.

Prejudicial, are we? ;) Pač, če bi moje drevo obrodilo jabolka in tvoje hruške, ne bi trdil, da tudi tvoje obrodi jabolka. Lahko uporabiš katerokoli variacijo te trditve. :)


Prejudicial nikakor, prejudiced pa tudi ne, razen, če se ti zdi prejudiced, da se mi ne zdi isto, da trdiš, da imam hruške in da mi daš, da imam hruške, zlasti če obenem pripomneš, da imam lep vrt. :P :)


Zakomplicirala kot se le da :D no .. DAM TI, da bi lahko zakomplicirala ŠE bolj, ne glede na količino hrušk, ki obrodi v tvojem meni neznanem vrtu, ki ga zaradi tega ne morem opredeliti kot lepega ali kakorkoli drugačnega. :P :D (At least I tried :P )
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 30. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Captain » 05. Nov. 2013 17:53

pirodoksin napisal/-a:
Patriarhat in matriarhat sta se v zgodovini neštetokrat izmenjevala


@Captain: no, o tem bi pa rad kaj prebral. :D


no, malce sem pretiraval z besedo "neštetokrat" :P ampak sigurno je bilo nekje tako in drugje drugače ...

pač od pojava prvih civilizacij in do danes je le par tisoč let, kjer ja, je vedno bil moški glavni, torej patriarhat, ampak človek živi že kar precej dalj časa na Zemlji in to je obdobje, ki se govori v 100k let, v katerih predvidevajo, da je zaradi takšnih in drugačnih razlogov kdaj tudi ženska imela pomembnejše mesto oz. ni bilo neke delitve po pomembnosti....ne vem, na misel mi pride tisti kipec Venere ali kaj je že? .. Občudovali žensko in njene obline - so vedeli, da je ona pomembna saj jim 'da' potomce...

kaj pa vem no :D mogoče sem res bolj falil s tem matriarhatom ;) se uprem svojim nagonom in priznam napako! ;) :)
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 188
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 05. Nov. 2013 18:33

kipec Venere = starodobni playboy (če karikiram, v bistvu ma verjetno bolj verski pomen), ne pa dokaz matriarhata. Dokazov oz. empirične podpore za matriarhat ni, obstajajo kvečjemu posamezne matrilokalne in matrilinearne družbe, pa še te so tako redke (< 1 % vseh družb), da lahko govorimo o univerzalnosti patriarhata. V prazgodovini pa so bile družbe kvečjemu egalitarne (kakor sklepamo tudi iz današnjih/polpreteklih "primitivnih" plemen), ne pa patri/matriarhatne.
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 30. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Captain » 05. Dec. 2013 0:50

http://www.the-scientist.com/?articles. ... fferently/

Se mi zdi zanimiv članek in bi mogoče znal še koga zanimati iz publike na forumu, predvsem zainteresirane v to temo! :)
Uporabniški avatar
TLDR
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 351
Na forumu od: 9. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a TLDR » 23. Jan. 2014 18:14

Upam da ni preveč OT, sicer pa...

5 vrst klubskih žensk:
1. The slut
2. The tease
-Type I
-Type II
3. The shy girl
4. The alcoholic
5. The Woo girls

http://movingswiftlyalong.wordpress.com ... nightclub/

dost hecna zadeva z veliko resnice :)
ALPHA & BETA MALE CREW
RED PILL CREW
PSYCHOLOGY & SOCIAL DYNAMICS CREW
DICK MASTERSON FAN CREW
1 mesec v ćuzi CREW
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 23. Jan. 2014 18:54

Please note that on any night one girl is capable of being any of the above different types of clubgirl. They can also be all types of clubgirl in one night.

true stori.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
TLDR
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 351
Na forumu od: 9. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a TLDR » 26. Jan. 2014 15:05

ALPHA & BETA MALE CREW
RED PILL CREW
PSYCHOLOGY & SOCIAL DYNAMICS CREW
DICK MASTERSON FAN CREW
1 mesec v ćuzi CREW
Eros44
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 5. 5. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Eros44 » 05. Maj. 2015 17:39

Za novo še širšo ponubo stimulansov ne škodi ogled na reklama

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]