Strah pred zvezo

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 23. Okt. 2012 17:16

Nesanica napisal/-a:Pi..a - zaradi posta od Led Zeppelina sem postala horny...

Halo eni trenutno ne seksamo in se poskušamo celibata za nekaj časa držati, tako da prosim za manj eksplicitne objave... :D


ahahahaha JZ TUT :lach:
.jADE.
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 18. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a .jADE. » 23. Okt. 2012 20:44

Fant, daj si priložnost, če boš celo življenje tako razmišljal boš večno samski. Poleg tega ti je všeč in ti si njej in če je punca kolker tolk pametna te bo razumela in podprla. Saj zveza ali pa prijateljstvo temlji na zaupanju? Kdor ne razkira ne profitira :)
Uporabniški avatar
shania
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 3. 10. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shania » 28. Okt. 2012 11:28

Če se ti zdi, da bivše še nisi prebolel in če toliko premlevaš, poglablaš in razglabljaš je še seveda res nisi prebolel, tako da si daj čas, uživaj v življenju in ko boš v družbi s to novo, pač se prepusti trenutkom, go with the flow, pa se bo že samo od sebe pokazalo, ali bo kaj ali ne. Isto se sprosti in uživaj v seksu pa ni vrag, da ne bi blo ok.
Srečo lahko najdemo v navadnem zrncu.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 28. Okt. 2012 13:26

Throaway napisal/-a:Zadeva je sledeča - enkrat sem se res hudo zaljubil v eno punco, s katero sva bila nekaj let skupaj ampak se na žalost ni izšlo. Zvezo je končala ona, kar je mene psihično ubilo do konca in še sedaj pol leta kasnej na nek način prebolevam vse skupaj, ker mi še vedno ni šla čisto iz glave.

Se je pa sedaj vse skupaj še bolj zakompliciralo. Spoznal sem punco, ki mi je všeč, ona pa tudi ne zgleda nezainteresirano. Problemov je toliko, da sploh ne vem kje naj začnem. Prvi je itak ta, da se mi zdi, da še nisem bivšje čisto prebolel in nočem rinit v novo zvezo s tem na vesti.
Drugi problem se začne pri tem, da nočem po parih letih spet ostat razočaran in čisto depresiven, ker se bo po lepem začetku vse skup končalo kot zadnja zveza. Morem it izven svoje 'comfort zone' in se prepustit temu kar pač pride, to vem, samo težko je potem izvesti vse skupaj.
Potem me pa muči še tretja stvar - seks. Nisem nek maratonec, niti nisem bog seksa, zato me sedaj muči še misel, da kaj, če ji pa ne bom dovolj dober in podobno.

Help? :?


PRVO NAJBOL POMEMBNO VPRAŠANJE ŽELIŠ BITI SREČEN?VSAKA OSEBA JE DRUGAČNA OSEBA,jaz osebno sem sem tok zaljubila v enega fanta,k tega ni bilo več me je lomilo,da mi je telo prepričevalo ljubit bolelo v srcu z drugim fantom,ko je bil blizu preprosto ni šlo,da je dolgo z mano ker celotno telo je imel že proti branilne protimehanizme, kako naj se izrazim bolelo,vsaka punca je drugačna, ne sili vanjo,ko bo prišla bo

NE BO TAKO TEŽKO,KOT SE TI ZDAJ ZDI,OBA BOSTA NA ENAKEM NIVOJU.

ko bo prišla prava ne bo težko,vem pa kako boli na 1000 končkov stekla in meni je telo prepričevalo biti blizu z drugim,tako močno je bolelo ampak počasi se zdravi,čas...

ko sem bila dolgo blizu je začelo boleti,vznotraj mene tako zelo počasi se lahko celi tisto kar je močno.
Chaski
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 9. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Chaski » 14. Feb. 2016 23:04

:)
Zadnjič spremenil Chaski, dne 02. Apr. 2021 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 15. Feb. 2016 0:03

mislim da je ravno ta šibek interes za zvezo to, da se bojiš da ne bi imel svoje svobode. in s tem ni nič narobe, če ti ni zares do zveze, ti pač ni. mogoče je bolj problem to, da misliš da bi moral bit v zvezi (zaradi nevem kakšnih razlogov, pritiska družbe, staršev mogoče), ampak to ni res. lahko sicer poskusiš, ampak verjetno ti ne bo ustrezalo. ne se silit v zvezo.

mogoče enkrat pride čas, ko si boš tako želel zveze in prihodnosti ki pridejo z njo, da boš pripravljen marsikaj žrtvovati zanjo, in takrat to ne bo tako velik problem. če pa nikoli, pa nikoli :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Feb. 2016 0:24

Problem je v tebi, ni problema v tem da bi te zveza ovirala.

Zveza ni še nobenega ovirala.

Če si ti ne znaš razporejati časa, in če bi ti pozabil na delo in hobije, bi ti to sam naredil, in ne ena bejba :D.

In postavljaš hipotetična vprašanja, s takim urnikom ne boš niti spoznal potencialne punce, tako da....razmisli kaj ti je prioriteta, in kje želiš da je tvoje življenje trenutno.

Obenem je narobe da misliš, da je ljubezen in zveza breme, da je nekaj kar ti krade čas, življenje...ne to ti dodaja vrednost, če si najdeš žensko ki je prava zate, ti bo v življenje prinesla dobre stvar...spiš v takšni postelji kot si jo postilješ...tako je pri zvezah.

Tako da, prioritete, ter razmišljanje kaj je zate zveza, kaj ti pomeni, kaj lahko daš in kaj prejmeš..

Ker zveza ni kar nekaj, kar se odločiš da boš imel, in potem pride...to je zmes procesa, časa ter pravega kraja.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 15. Feb. 2016 17:13

Sta že predhodnika dobro napisala - zveza ti prinaša veselje (ti je miren pristan), ni ti v breme. Seveda, če si s pravo osebo.
Poleg tega to če si v zvezi ne pomeni, da si le s to osebo in pozabiš svoje življenje. Verjemi, da bo tudi tvoje dekle imelo svoje obveznosti in strasti - glede na to, da si sam ambiciozen in aktiven ter imaš hobije dvomim, da bi te pritegnila pasivna punca, ki bi cel dan le nate čakala.
Kar se tiče tega, da se bojiš, da boš izgubil del sebe, prenehal z aktivnostmi, ki jih imaš sedaj mislim, da je nek iracionalen strah, ker če bolj pomisliš se to sliši kot, da te bo zveza posrkala vase in ti ne boš več ti - kar pa ni res. Seveda se boš moral do neke mere prilagodit ampak kot rečeno, če boš s punco ki ti bo veliko pomenila ti bo to takrat še najmanjši problem. Ravno tako, če se boš moral čemu kdaj odreči. Če te posebne osebe v tvojem življenju sedaj ni, je logično, da si težje predstavljaš kako boš čutil, ko bodo dejansko vpletena tudi realna čustva in ženska prisotna.

Chaski napisal/-a:V bistvu s tem sporočilom iščem bolj kot ne neko potrditev, da takšen način življenja v zvezi enostavno ni mogoč. Večkrat sem se že tudi vprašal, če sem sploh sposoben zveze, ampak odgovora še nisem našel. Ali si jo želim? Občasno ja, ampak kmalu pridejo pomisleki, da bi z zvezo preveč izgubil in tako pustim vse za sabo in se vrnem nazaj v svoj ustaljen urnik.


Kadar sem jaz iskala neke izgovore ponavadi ni bilo tisto pravo oz. mi do nekoga ni bilo dovolj. Saj veš kako pravijo - če si nečesa resnično želiš in ti je do tega boš našel pot/čas, če ti ni, pa boš našel izgovor.
Takrat ti ne bo "eh, še njo moram potem zvečer poklicat" ampak "komaj čakam da jo slišim".
Verjemi, ko te bo zadelo in boš spoznal pravo žensko zase, ki ti bo zanimiva, navdihujoča in bodo prisotna čustva, se ne boš spraševal kaj vse boš izgubil, če boš z njo. Nič ne boš izgubil, le uskladil boš, vse bo potekalo naravno.

Seveda pa je logično, da se samsko življenje razlikuje od življenja v zvezi.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 15. Feb. 2016 18:40

Jaz sem isti and i'm fine with it. Ne zdaj, da bi se jih bal, ampak jih sploh ne iscem. Rad uzivam v svojem prostem casu in hobijih, brez da bi bil kakorkoli vezan na neko osebo.

Pa dvomim, da sploh obstaja taka, ki bi jo pri mojih letih, z enako vnemo zanimale sorodne zadeve, kot mene :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 15. Feb. 2016 19:36

Chaski napisal/-a:Se je že kdo kdaj spopadal s tem,da se boji zvez? V smislu, da ga je strah prilagajanja, nadzora, nepotrebnega prepiranja za brezzvezne stvari ipd. Enostavno tega, da se bojiš izstopiti iz svojega mehurčka udobja.


jz te popolnoma razumem, ker imam isti problem. S tem da včasih sem se takoj umaknila in ohladila, ko je postalo preresno, zares sem se sprostila šele v razmerju, ki ni peljalo nikamor in sem to vedela in posledično nisem razmišljala o tem.
Sedaj sem malce bolj sproščena glede tega, vseeno pa rabim moškega, ki bo razumel, da potrebujem čas zase in da razmišljam in se odločam v ednini in da se bom glede tega težko prilagodila.

Moje priporočilo je, da ko spoznaš punco, ki ti je všeč, se ne sprašuj kaj pa potem. Ne zavrti si filma, kako bo čez nekaj let kar takoj. Prepusti se toku, pa tudi če bo kdo od vaju prizadet je to samo še izkušnja več.
Chaski
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 9. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Chaski » 15. Feb. 2016 23:11

:)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov