koliko se videvate s partnerjem?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Jul. 2015 10:41

čuftika napisal/-a:10 km je nič, to sploh ni veliko...
Imela sm partnerja s katerim sva bila oddaljena 10 km in sva se videvala 1x tedensko, tko kot Mishela in njen... In ne, to zame ni resna zveza.
Imela sm tut partnerja, ki je živel 70 km proč in sva se videvala vsak drug dan, včasih tut vsak dan. Tolk o kilometrih, če ti je do partnerja, se tut 2 uri pelješ, če ti ni, ti je še 10 km preveč.

Well, that`s the spirit! ;D Tako bi tudi moralo biti. Ko sta se moja mami in ati v sš začela spoznavati, je oče tudi do mame parkrat tedensko naredil cca 40km v eno smer, da jo je sploh lahko videl oz. ker telefonov ni bilo, je prišel domov vprašat njene starše, če je doma. Kdaj je tudi ni bilo in mu ni bilo prav nič žal poti tja in nazaj (80km). Jaz pravim, da se prava ljubezen ne meri skozi denar (koliko si zapravil ali koliko nisi), ker je vredna vsega in še več. :wink:

Kar se pa tiče tega kolikokrat se videvate s partnerjem. Meni osebno je ljubše, da se s fantom vidim čim več, ker če je tisto tapravo, se itak ne naveličaš. Skupno življenje je pa sploh najboljše in v začetnem stadiju zveze tudi najboljši pokazatelj ali sta dva sploh zmožna krmariti skupen čoln. Ajde, če pa nekoga spoznavam in je zveza stara šele tam nekje do pol leta, pa se vidiva kakšen teden manj kot 5x, pa tudi razumem, v kolikor ima res kakšne obveznosti, v katere me ne more vključiti. Nasplošno pa mi je skupno življenje najboljše, tako vsaj vidiš kdo je neka oseba v resnici in tudi po tem, da se vselita skupaj vidiš koliko je zainteresiran. Najboljše so pa one variante - živita že skupaj, potem pa sčasoma spet ločena. Been there done that ... never ever again! :rolleyes:
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 14. Jul. 2015 13:03

kako pa potem kombinirate to videvanje/vožnjo z ostalimi obveznostmi, kot služba, faks, učenje, ostale dejavnosti?

sej jaz se tud peljem vsak dan 8 km do faksa, dejansko v isti smeri kot do fanta, ampak sem potem tam od 9h do 16h, 19h, če imam vmes prosto, grem pač na fitnes in jest, ko pridem domov itak spet jem in se učim, grem tečt, in potem preprosto ne ostane časa, da bi se spet vozila v mesto, med 16h in 19h pa ma ravno on fitnes ali treninge.
če bi mela več časa, bi se verjetno tud midva več dobivala, tak kot z bivšim, on ni imel nobenih obveznosti, imel je izpit za avto in ni bilo vse od mene odvisno, jaz sem mela lepši urnik in tud manj sem se učila :D
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 14. Jul. 2015 13:35

Torej, prvi bivši, ki se je vozil 70 km v eno smer je pogosto prišel zvečer/popoldan in potem spal pri meni in zjutraj šibal od mene v službo, spet 70 km. Vikende sva preživela skupaj. Res se je veliko vozil, da bi lahko bila čimveč skupaj... Jz k njemu skoraj da nisem hodila (nism mela nekega pristnega stika z njegovo družino in se tam nisem dobro počutila).

Zadnji bivši, ki mi je trdil da je 10 km veliko in da se zato ne videvava vsak 2x-3x na teden... No, tukaj je bila zveza krajša, tko da ni nikol prespal pri meni. Jz sm se prilagajala njegovem urniku (beri, nikol nism 100% vedela kdaj se dobiva), občasno sva šla v kino, sm se jz peljala k njemu, hodila sva v različne velnese, ostalo skupaj nisva počela ker on ni imel nobenega interesa za šport/sprehod ali karkol drugega kar ni velnes :D Včasih je res veliko obveznosti in je težko uskladit urnike, ampak mislim da se vse da če se hoče... samo hotet in želet si je treba.

Ma, jz grem z rolerji 10 km, če mi je do tega da se vidim s partnerjem (npr. če ne bi imela avta). Ne pričakujem videvanje 5x na teden, ampak vsaj 2x na teden se mi zdi skoraj da nujno, če gre za resno zvezo ali pa da se potem vsaj cel vikend preživi skupaj, kar npr. midva nisva nikoli, ker je on skos delal in je ravno ob nedeljah imel največ dela, tko da sm se tega hitro prenajedla, da nekdo dela takrat ko imam jz (največ) časa :!: Dolgoročno to nikol ne funkcinira, nekaj časa se prilagajaš in požiraš, ampak samo sebi škoduješ.
TinaIvanovic
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 46
Na forumu od: 7. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a TinaIvanovic » 07. Avg. 2015 19:07

Skupi živiva je pa tuki služba itd ...ampak drugač pa skos skupi kukr se le da.. in po 4letih se mava še zmer naajraj in dbest :)
Lolita85
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 4. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Lolita85 » 08. Okt. 2015 9:38

Najboljš se je po mojem videvat, kokr nanese - včasih skor usak dan, učasih pa tud sam enkrat na teden. VAŽN JE, DA SE TAKRAT, K SE VIDIŠ, MAŠ FAJN ...[/b] :D
Mataio_1
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 8. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio_1 » 08. Okt. 2015 20:36

Na podlagi svojih izkušenj lahko rečem, da na to ali se bo odnos na daljavo obnesel, vpliva čar v odnosu. Če je ta prisoten, potem razdalja ni problem.

PS: na prejšnji strani berem zapise nekaterih, ki razdaljo 10 do 15 km opisujete kot oddaljenost do Lune... no comment.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 10. Okt. 2015 8:35

Tudi mene preseneča "problem" razdalje 10 km. Sej so tut vlaki/busi, če morda kdo nima lasten prevoz...

Dejstvo je da če se par videva samo za vikend se ne moreta tako resnično spoznati in vedeti ali sta sploh za skupaj.
Uporabniški avatar
Alissa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 10. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Alissa » 11. Okt. 2015 10:49

Zadnje mesece se vidva samo konec tedna ker on dela v tujini , tk da je kar težko sploh ker imava še dveletno punčko.. ko smo pa vsi skupaj pa nadoknadimo kolko se le da ampak ni toto vseeno mi je težko brez njega :tot: ahh bo že nekak.
Sometimes i feel like giving up ,then i remember i have a lot motherfuckers to prove wrong.
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 101
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 11. Okt. 2015 14:12

Čim manjkrat, tem bolje.
Let's bypass all the bullshit and just get naked
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 11. Okt. 2015 15:11

^^ Potem pač nisi v zvezi, anede? Ne moreš imet ''partnerstva'' z nekom, s komer se redko videvaš (dobro ali pa drugače poglobljeno komuniciraš) ...
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 101
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 11. Okt. 2015 15:45

MaryJane.. s to osebo s katero sem, bom preživel VES preostanek svojega življenja. Je res to tako slabo in sebično, egoistično, če si zaželim kdaj malo več svobode, in časa s samim sabo brez njene bližine?
Ne moreš imeti partnestva z nekom s katerimi se redko dobivaš? Kej si to prebrala v kakšnem romantičnem romanu? Romeo in Julija much? Ravno take zveze kjer se partnerji ne videvajo vsak dan, se na dolgi rok izkažejo za bolj fukncionalne z več strasti in več "ljubezni".
Očitno da partnerja lahko poglobljeno komunicirata in uživata prave sadove zveze, morata biti skupaj 24/7 par deset let :lach:
Let's bypass all the bullshit and just get naked
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 11. Okt. 2015 16:29

^^ Eno je, da si vzameš čas zase in drugo, da meniš, da je s partnerjem najbolje preživljati kar najmanj skupnega časa. :wink: Če imaš nekoga rad, si želiš bit z njim, ker te čas, ki ga skupaj preživita izpolnjuje ... če si tega ne želiš, potem pa res ne vem zakaj siliš, da bi bil kar ''celo življenje'' s to osebo ... zveni enostavno butasto.

Romeo in Julija sta se srečala štirikrat in se od tega dogovorjeno dobila dvakrat. Ne ravno prav ''pogosto'', ne? Pa na koncu sta oba umrla ravno zato, ker je bila med njima onemogočena komunikacija.
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 101
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 11. Okt. 2015 17:01

Oh MaryJane kako si klišejska :) To kar ti opisuješ je to vsem že jasno, saj smo vse to brali v knjigah, gledali filme in risanke (na kar se je tudi nanašala moja izjava o Romeu in Juliji ne pa o sami vsebini te zgodbe.) :lach: Zato je pa folk tako opran in ima popačeno/izkrivljeno sliko o samem odnosu. In z vso to poplavo informacij in medijev bo samo še težje imeti en zdrav odnos. V praksi pa ne bo nikoli tako kot ti omenjaš, vsaj za 3/4 naroda ne. ;) Ti govoriš o nekem "idealnem" odnosu, nevem iz katerega planeta si uletela.. jaz pa sem samo realen (seveda ne za vse ane, 100 ljudi 100 čudi) ampak trdim da se s tvojimi definicijami/mišljenjem folk v praksi bolj malo poistoveti (razen samski sanjači) ;)
Let's bypass all the bullshit and just get naked
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 11. Okt. 2015 17:25

Če bi bilo to, o čemer govorim, res vsem jasno, potem bi bilo verjetno nekaj več takih odnosov, o kakršnih govorim.

Jaz nisem govorila o nekonfliktnem (''idealnem'') odnosu, o tem v bistvu govoriš ti, ker je lahko nekonflikten samo odnos, ki temelji na manipulaciji, skrivanju in 'igranju' - torej tak, kakršnega ti ''oglašuješ''. In zato je bil moj primer utemeljen na dejanski drami o Romeu in Juliji (oz. vseh zgodovinsko pomembnih obravnavah te teme), tvoj pa na ''risankah in filmih'', ki so hollywoodska predelava te teme. Zato ti Romea in Julijo povezuješ z ljubeznijo, jaz pa s politiko. In zato ti (in ne jaz) mešaš zaljubljenost z ljubeznijo.

Priznaj si, da punce, s katero si trenutno, ne ljubiš in pojdi dalje. Ali pa preboli tisto, ki te je nazadnje razočarala ... (Ker od tu pa tvoj ''realizem'' izhaja. Iz ene ali druge opcije.)

FYI: V zvezi, kakršno opisujem (v ljubeči, predani zvezi, ne povsem nekonfliktni zvezi) sem pet let, skupaj živiva štiri leta. (Tako da so namigi na ''samskost'' strel v prazno.)
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 101
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objavaNapisal/-a Marco » 11. Okt. 2015 17:49

Ne poznam te da bi konkretno tebe sodil. Moja opazka o "samskih sanjačih" je bolj "statistične" narave. Vsem je jasno to in vsi hrepenijo po tem ravno zaradi napačne predstave;) Ko pa preide to v prakso pa ne vedo sfurati oz. se pokaže prava slika. Zaslepljenost bi temu rekel.
Ker si tako radodarna z infomracijami o sebi, potem lahko še zaupaš koliko sta stara s partnerjem itn ;) Koliko ljudi poznam ki so skupaj 10let + od srednje šole.. Ja in, je to mar kakšen pokazatelj ljubezni? To je bolj sindrom navade, straha, ega itd itd.. ne pa - da se ljubita :lach: Drugače pa super, da vama tako laufa, vama privoščim :mrgreen:
Kot drugo.. ženska in moški sta dva različna svetova. Če misliš da tu ni igre, wake-up girl! Sploh ženske se rade igrate, nas preizkušate (nezavedno).. ;) Sem dal dosti zvez skozi tako da to je samo šola, ki bi jo moral doživeti vsak. Konce koncov pravjo da se za vsako metlo najde štil.. čeprav še zdaleč ni temu tako.. ;)
Let's bypass all the bullshit and just get naked

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov