Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Apr. 2016 14:11

Nelle napisal/-a:Priznam:
- da sem že večkrat slišala te fore s friends with benefits pa mi še zdej ni jasno, kaj to točno pomeni. Obstaja sploh enotna definicija al si to vsak malo po svoje razlaga?
Ker fuck buddy je zame izključno nekdo, ki ga pokličeš, ko si zaželiš sexa in nič drugega. Fwb si pa jaz predstavljam tako, da si z nekom že praktično v zvezi, samo si tega nočeš priznati oz. si samo želiš vseh plusov, ki jih prinaša zveza, a nisi še spoznal prave osebe pa potem to iščeš v drugi osebi, a hkrati si puščaš neko odprto možnost, da zraven še serješ z drugimi? Pač si deležen sexa, cartanja, ljubezenskih sprehodov blabla, samo se ne želiš vezati in imaš zraven pravico sexa z drugimi? Popravite me, če se motim, a me res zanima, kaj drugi razumete pod tem pojmom. :D


Definicija naj bi bila kolega/prijatelj s katerim se dobivaš,sexaš,nista pa v resni zvezi. Po moje tudi vsak malo po svoje priredi ta pojem.
Nekaj podobnega kot si napisala,lahko je oseba,ki jo poznaš,se družita,sta tudi intimna,si pa nekako ne predstavljata,ne želita drug drugega za partnerja ali niti ne iščeta zveze na tisti točki v življenju. Lahko je pa tudi neko vmesno obdobje, ko se dobivata,stvari (še) niso resne in še nekako ne vesta kam bo peljalo vse skupaj. Videvanje je lahko občasno,manj pogosto kot takrat, ko si v zvezi. To je nekako moj pogled na ta pojem.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Apr. 2016 15:32

jaz si predstavljam friend with benefit kot prijatelj, s katerim še seksaš. fuck friend pa nekdo s katerim seksaš, pa ni nujno nevemkakšen prijatelj in cel odnos sam na seksu temelji.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Nelle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 18. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelle » 24. Apr. 2016 18:16

No saj potem sem si prav razlagala. :)
Vsekakor mi odnos fwb deluje bolj resno kot pa fuck buddy. :D
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 24. Apr. 2016 19:16

Meni so te scene vedno delovale v prevodu nekako: saj si mi okej in rad seksam s tabo, samo za punco te pa ne bi imel. :D

Bolj nekako vmesna postaja dokler se ne zaljubi oz. najde žensko s katero bi hotel zvezo.

Če se to oba zavedata in je obema okej, kul. Enim ustreza.

Jaz pa nisem za te fore. Ali me dobi (hoče) v celoti ali pa nič. :D

Te olepšani izgovori, da trenutno nekdo noče zveze ali da ni pravi čas za to (kot razlog da samo seksa s tabo), pa se mi zdijo samo izgovori. Če se dejansko zaljubiš oz. res hočeš bit z nekom je vedno pravi čas. Sem videla že veliko solz pri kolegicah iz takih scenarijev, žal.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 24. Apr. 2016 20:15

takšni odgovori so mi malce smešni, ker vedno izpade kot da samo moški iščejo takšna razmerja. In tudi splošno prepričanje je, da če sta dva v FWB zvezi je to zato, ker tip noče razmerja.
Pogosto je tudi obratno. Tudi ženske rabimo seks, ni pa nujno da tudi zvezo. :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 24. Apr. 2016 22:17

Seveda lahko ženska želi le seks, velja za oba spola, ja. Jaz sem pisala iz svojga ženskega vidika.

Če smo pa čisto realni, ponavadi več žensk vmeša čustva v takih odnosih kot obratno.
Uporabniški avatar
Nelle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 51
Na forumu od: 18. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelle » 24. Apr. 2016 22:27

Ananhas podpis pod tvoj prejsnji post :) meni je to tudi bullshit in zal je najveckrat pri teh zvezah tako, da eden noce biti v resni, drug pa privoli, ker je ze tako zatrapan v to osebo in si misli, da se bo postopoma zaljubila vanj. Zanimivo pa, da jaz poznam vec zensk, ki so na tak nacin manipulirale s tipom. V prevodu: "Nisem za resno zvezo, ampak za sex si mi ok, ob petlih zvecer mi je tudi po navadi dolgcas pa bi imel/a nekoga za cartanje, tako da dokler ne spoznam koga boljsega bos kul."
:rolleyes:
Ne recem da so vsi primeri taksni. Ampak pri večini primerov je že eden zaljubljen in hoče resno zvezo, drug pa si na tem pumpa ego in krajša čas :(
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Apr. 2016 23:37

Jaz sem imel dve FWB, in po nekaj mesecih sem prekinil oba odnosa (ne istočasno).

Sex je bil neverjetno dober z obema, in obe sta bili neverjetni ženski, čedni, izobraženi, ženski na mestu.

Ampak.

Jaz ne morem fejkat čustev, ali dajati nekomu čustva, do katerega jaz ne čutim ljubezni. In obe punci sta bili res prijazni do mene, skrbni, me spoštovale...pač, moški si ne bi mogel želeti boljšega.

Ampak.

Ženske se čustveno navežete na moškega z katerim sexate, nekako razumem ker intimno dejanje, in dejanje zaupanja. In videl sem potrebo ki so ju imele po objemanju, pogovarjanju, skrbi zanjo...in ko je eni zbolel pes, sem bil prav v precepu če grem zraven in ji pomagam, ali bo to dejanje narobe razumljeno. Jaz sem pač tak, da ko sem v nekoga čustveno investiran, je to to, in ne morem se objemati, in resnično skrbeti za nekoga, če ne bi naredil vse za njega.

In sem potem prekinil, ker ne morem biti gnoj do nekoga in ga izkoriščati, in mu ne dajati kar on od mene potrebuje. Z obema se dobro razumem, in sta obe potem našli, kar sta iskali. Kar je kul.

Tako da, to zame ni...ne morem nekomu šparati najboljši del sebe, občasni sex ja, ne pa kino, skupi vikendi, kuhanje itd.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Apr. 2016 0:28

kakor sem do zdaj prebral, slišal, se je skoraj vsak tak odnos končal s tem da se je samo en čustveno navezal :P se da končat na lep način, sam trpi pa vedno nekdo.. se mi zdi pa da je tko, da bolj opazno kot en začne kazat čustva v takem odnosu, bolj je tadrugi hladen.. in seveda pol ko se taprvi ohladi se pa tadrugi za neki več ogreje :D sam to je itak običajno pri mladih kar se parčkanja na splošno tiče..
hej norci :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 25. Apr. 2016 6:53

pri nama je bil ping pong. NAjprej on, potem jz, potem on, potem oba, sedaj imava pa en relativno zrel odnos z občasnimi izpadi. Ampak je FWB odnos je zame tudi to, da bi šel z menoj veterinarju če pes zboli. Pač počne vse s teboj kar bi počel kot prijatelj + seks.

In ja tudi jaz poznam precej žensk, ki se manj navežejo kot tipi.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 525
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 25. Apr. 2016 9:03

Nelle napisal/-a:"Nisem za resno zvezo, ampak za sex si mi ok, ob petlih zvecer mi je tudi po navadi dolgcas pa bi imel/a nekoga za cartanje, tako da dokler ne spoznam koga boljsega bos kul."
:rolleyes:


:gut:

Jaz sem imela enkrat podoben problem. Tip me je imel rad, bil je za resno zvezo, sex je bil kul, iz moje strani so bila nekakšna čustva, a nisem bila zaljubljena. Skratka, nisem se videla v resni zvezi z njim. In mi je prišlo na misel - kaj pa če se samo občasno druživa, sexava in bo volk sit in koza cela?
Sem mu že želela dati ta predlog pa mi je kaj kmalu kapnilo, kakšno napako bi naredila. Itak se mi je zdelo, da najverjetneje ne bi bil za, ker mi je jasno povedal, da si želi resne zveze, hkrati pa sem vedela, da tudi če bi privolil, bi v tem vedno videl resno zvezo oz. bi imel upanje, da se ta "odprta" zveza sprevrže v resno.
Tako da jaz se tega manipuliranja s čustvi ne grem. Ker itak se v 99 % primerih eden zaljubi. In meni pač ni do ljuezenske drame in igračkanja, ali bom z nekom v resni zvezi ali ne.
Za takšne stvari so fuck buddyji pa je že obema na začetku jasno, kaj je point druženja. No, pa še v teh primerih, se po navadi nekdo naveže. In sploh ne nujno ženske. Je razmerje tam nekje 50 : 50 pomoje. :)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 02. Maj. 2016 11:42

s čim se rešite, ko se počutite ful slabo, čist na dnu, ko ne vidite več smisla, ipd. ?
delate na sebi, se prepričujete da bo vse ok?
grete brezglavo nakupovat? pit, kadit, drogirat?

oziroma lahko bi na splošno rekli.. al se spoprimete s težavami ali jih pometete pod preprogo?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 02. Maj. 2016 11:52

jaz ko se bedno počutim, razmišljam o tem, da je to itak samo občutek, in če se že itak bedno počutim, lahko tudi kaj bednega počnem, da mi ne bo treba, ko bom dobre volje. in potem grem kej takega počet, npr. čistit, pospravljat itd. in se super počutim po tem, ker se počutim koristnega in je nekaj narejeno (in pomankanje tega občutka je najpogosteje razlog, da sem slabe volje)
včasih si pa pripravim najljubško hrano ali jem kakšne sladkarije ali čips ob dobrem filmu/seriji, če vse ostalo štima in je razlog za slabo voljo kje drugje.
najbolje se je spoprijet s težavo ali naredit plan, kako jo rešit, ker to je itak edina pot ven. včasih je pa problem edino to, da se ukvarjaš z nečim s čemer se ne bi smel, npr. z ljudmi ki slabo vplivajo nate in te živcirajo za brezveze, takrat greš samo stran od njih in je problem rešen.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Maj. 2016 13:41

Meni dostikrat ko se slabo počutim ful pomaga,da se samo dobro naspim. Drugače pa pomagajo pogovori z ljudmi,ki jim zaupaš, da poskušam pogledat na problem čim bolj objektivno in potem poskušam ugotovit,kako bi stvar počasi,postopoma izboljšala. Meni je tudi ful fajn, ko sem slabe volje,za se odklopit se ukvarjat,igrat,pogovarjat s hišnim ljubljenčkom.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Nika213
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 4. 5. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Nika213 » 04. Maj. 2016 15:48

Zivjo punce! :)
Torej imam en problem ki ga sama ne znam resit.. in bom vesela vsakega mnenja :)

Par mesecev nazaj sem na faksu spoznala fanta. On je star 24 (torej naj bi imel vse poslihtano v glavi), jaz pa sem prvi letnik. Fant je res lep in od parih sosolk na faksu sem slisala da naj bi bil osvajalec, kar ke bilo meni lahko vrjet, se je pa kasneje izkazalo za totalno sfaljeno (v resnici je zraven se cist nesamozavesten), ampak jaz sem ga takrat v afektu totalno napadla da osvaja vse punce in ceprav sem se mu milijonkrat opravicila in mu povedala da ne mislim tega o njem, pravi da sm ga totalno obtozla in mi od takrat to se vedno zameri. Se vedno se pogovarjava po smsih, pa nekako se je spoprijateljil z mojim dobrim prijateljem in ko njega vidi v zivo ga vedno pozdravi, mene pa mislim da se nikoli ni. Vidim ga pa skoraj vsak dan. Vedno ko me vidi pogleda stran, od tiste kave naprej se v zivo sploh nisva pogovarjala. Tudi ko ni nikogar zraven. Njegovi prijatelji vejo za to, ker me gledajo, ceprav jim on baje nic ni povedal. To je tip do katerega bi po dolgem casu lahko nekaj cutila. Zato ne vem kaj naj naredim. Ce ima katera kakrsnokoli idejo, vsaj kaj se dogaja v njegovi glavi, bom vesela :) hvala

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov