Cosmopolitan Slovenija

Povezana s Cosmopolitanom

RSS

V Cosmopolitanu preberi

Naroči se na Cosmopolitan

Cosmopolitan junij 2013
Pilates
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Šport
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 28. Jun 2004 14:28

PrispevekObjavljeno: 5 Dec 05, 2004 14:39    Naslov sporočila: Pilates Odgovori s citatom

Nekaj je že bilo govora o tej temi. Vendar mislim, da bi si zaslužila svojo samostojno.

Torej... rada bi slišala čim več koristnih informacij.

Ima katera kakšne izkušnje?

Kje bi se dalo dobiti kakšne vaje? Internet, DVD,...?
(vem, da jih izvajajo kakšni centri, vendar to je vse preveč oddaljeno od kraja, kjer živim. Ne pride v poštev).

Hvala, hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 4. Sep 2004 20:58
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: 5 Dec 05, 2004 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Js sm si zloadala dol preko Emula winsor pilates pa nekako nimam volje da bi zacela delat ... Drgac je pa bol da gres prvo na vaje, da ti pokazejo kako se dela, da se ne naucis neki narobe al kaj - ker je to ful pomembno. informacije mas na www.pilates.si
wink
opium
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 19. Okt 2004 13:52
Kraj: neutral zone

PrispevekObjavljeno: 5 Dec 05, 2004 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

super zadeva tale pilates, ce bi meu vec cajta bi zihr hodu...

Nazadnje urejal/a opium 8 Dec 08, 2004 0:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
smotkA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 30. Avg 2004 15:48

PrispevekObjavljeno: 5 Dec 05, 2004 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

P.S. : Pilates ne Pilatus

lp
Nazaj na vrh
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 4. Sep 2004 20:58
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: 5 Dec 05, 2004 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa dobr no, sej vsi vemo za kaj se gre - pac se je zmotila
Dalila
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 5. Avg 2004 18:49
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 6 Dec 06, 2004 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naughty grl je napisal/a:
pa dobr no, sej vsi vemo za kaj se gre - pac se je zmotila

Ja ampak če bo hotla kaj na netu zbrskat o tem je prav da ve kako je pravilno ker drgač bo en c***c najdla.

Drugače je pa res bol pametno, da greš na kakšno vodeno vadbo, vsaj nekaj ur, da ti poprevijo napake, ki jih delaš, in šele potem vadi sama doma.
Ange|ina
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 26. Avg 2004 16:50
Kraj: Pred tipkovnico in ekranom :)

PrispevekObjavljeno: 6 Dec 06, 2004 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a niso te pilates vaje na nekih posebnih aparaturah?? Če se prav spomnm, sm to nekje vidla.. podobn fitnesu samo da ne delaš z utežmi ampak s svojim lastnim telesom.. neki tacga???

Angie
Nazaj na vrh
jess
Komunikatorka
Komunikatorka

Pridružen/-a: 11. Nov 2004 15:27
Kraj: ljutomer

PrispevekObjavljeno: 6 Dec 06, 2004 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joj kak me je sram ampak kaj pa to pravzaprav je? Embarassed Embarassed
cebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

PrispevekObjavljeno: 6 Dec 06, 2004 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ups...

Hvala smotkA.

Zatipkalo se mi je. Oziroma mislila sem eno, natipkala pa drugo. Se opravičujem. Upam, da ne bom povzročila kakšne zmede na forumu. Če bodo pa naši urejevalci kaj gledali, pa lahko spremenijo.

Iz Pilatus v Pilates.

Thanks! Upam, da se več ne bo ponovilo. tach
Nazaj na vrh
cebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

PrispevekObjavljeno: 6 Dec 06, 2004 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolžna sem tudi pojasnilo, kaj to Pilates sploh je.

Kaj je pilates?

Metoda pilates deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju in se sistematično ukvarja predvsem z manjšimi mišičnimi skupinami, ki so pri klasičnem treningu premalo ali napačno obremenjene. Poseben sistem dihanja poudarja napetost v globokih trebušnih mišicah, ki,okrepljene, razbremenijo spodnje hrbtne mišice in delujejo preventivno pred poškodbami in bolečinami v spodnjem delu hrbta. Pilates zato pogosto priporočajo fizioterapevti in ortopedi po vsem svetu.
Vaje nevromišične obremenitve so zasnovane tako, da pomagajo posamezniku razviti uravnotežen mišično-skeletni sistem, močno, gibčno muskulaturo, boljšo držo in optimalno fizično in duševno počutje. S pilatesom pridobimo lepo oblikovane in ravno prav tonizirane mišice.
Program pilates nas torej progresivno pelje skozi stopnje, ki včasih zahtevajo tudi spremembo starih gibalnih vzorcev. Ali kot pravi ustanoviteljica kanadske šole pilatesa, Moira Merrithew: "Pilates je proces, ki nima končne postaje. Naša telesa so v večnem procesu spreminjanja in kljub temu, da vsakič poskušamo stopiti čez rob, limita nikoli ne dosežemo ."

(vir: internet www.pilates.si)

No, pa da ne boste rekli. Kaj pol sploh sprašujem. Mene še vedno zanimajo konkretne vaje in pa seveda vaše izkušnje.

jump
Nazaj na vrh
Davorin
Cosmo administrator
Cosmo administrator

Pridružen/-a: 24. Jun 2004 18:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 7 Dec 07, 2004 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spremenil ime teme, ker cebelica očitno ne zna urejat svojega sporočila ... sicer pa je ob torkih zjutraj v oddaji Dobro jutro pilates telovadba (sem danes zjutraj zgodaj vstal in videl).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cebelica
Sramežljivka
Sramežljivka

PrispevekObjavljeno: 7 Dec 07, 2004 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Davorin, hvala za popravek!

Jaz bi lahko tudi sama spremenila naslov?! Ups...sorry!

A da je na Dobro jutro oddaji? Zanimiva informacija.
Nazaj na vrh
tincha
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 3. Jul 2004 15:50

PrispevekObjavljeno: 8 Dec 08, 2004 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred nekaj časa je že bla taka tema kjer sm opisala vse o pilatesu če pa kira hoče ji razložim še enkrat. Razz wink
Nazaj na vrh
Anastazija
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 28. Avg 2004 22:54

PrispevekObjavljeno: 10 Dec 10, 2004 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tincha a bi lahko meni poslala vaje za pilates,prosim. happy
Nazaj na vrh
tincha
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 3. Jul 2004 15:50

PrispevekObjavljeno: 12 Dec 12, 2004 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja lahko sam mail mi napiš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Šport Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 1 od 19

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z obiskom in uporabo spletnih mest soglašate s piškotki.

Več o piškotkih...Razumem!