Cosmopolitan Slovenija

Povezana s Cosmopolitanom

RSS

V Cosmopolitanu preberi

Naroči se na Cosmopolitan

Maj 2013
Kako reči STOP sladkarijam ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Kuhinja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
angel99
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 2. Sep 2011 19:37

PrispevekObjavljeno: 9 Nov 09, 2011 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kikyca je napisal/a:
Sama se težko uprem in če vzamem en košček čokolade se dokaj hitro zgodi, da jo celo zmažem.
pri meni je isto..zato se mi je malo začelo poznat na teži..sploh ker sem jedla čokolado pa samo sedela pa se učila ali pa tv gledala.. potem pa mi je vse preko prišlo,pa sem se odločila, da naredim nekaj koristnega za svojo telo.. pa se začnem več gibat pa malo omejim sladkarije oz. čokolado.. no moj ''recept'' je tudi, da enostavno NE kupim čokolade (v trgovini samo hitro grem mimo polic s sladkarijami. biggrin ). vglavnem,enostavno sem si zadala cilj da NE bom jedla več tlko čokolade in sem jo omejila samo 1x na teden. biggrin zaenkrat moram rečti, da mi kar dobro gre.. biggrin samo trdna volja mora bit pa je. wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 22. Okt 2011 16:50

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 10, 2011 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot je že nekdo omenil so tud tudi težave z aknami!
Nisem več najstnica, a imam še vedno probleme z njimi naja
tudi to je eden izmed vzrokov, ki sem jih, se opravičujem, pozabila navesti.
Drugače pa da, morda čokolada in vse te sladice nimajo trenutnega vpliva na celotno moje zdravje in življenje, lahko pa imajo dolgotranjega!

Hvala za vse odgovore !
Nazaj na vrh
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 21. Nov 2005 10:34
Kraj: hollywood

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 10, 2011 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

barbie_girl_85 je napisal/a:

Je pa res, da mam slabo samodisciplino in hitro ratam odvisna.

podpis.

predvsem je scary dejstvo, da od tega ratas dejaansko odvisen.. sem mela kr hude scene s tem, ceprav nikol nebi rekla, da te cuker tako zjebe.

odvadila sem se tega tezko.. najhuje mi je blo, ko sem delala v cokoladnici (ddd), tam se se valda tudi na polno zredila.. na koncu sem potegnila crto in nehala tam delat.. nasla sem si ful enih zaposlitev, da sem si zamotila misli in pac ja.. se nekaj casa izogibala situacijam, kjer bi lahko bla izpostavljena nevarnosti..

pri meni zal ne deluje tisto: koscek cokolade, da se zadovoljis. al vse ali pa nic. nekaj casa se je treba drzat striktno brez cukra, po enem casu se pa tudi ze da malo kontrolirat tisto zeljo.. smile
s0nckic4
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 29. Jul 2009 19:04
Kraj: Over the Rainbow

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 10, 2011 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz, če že kupim čokolado, pazim, da je taka visoko vsebnostjo kakava, ker je itak majn pojem že v osnovi, ker je manj sladka.
*cukrr*
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 29. Jan 2012 20:12

PrispevekObjavljeno: 8 Apr 08, 2012 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Js cukr ponavad nadomestim s sadjem. Da ne jem vseh teh čokoladic pa kolačkov.. uglavnm ne bom naštevala da ne bom šla kej iskt. biggrin
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 28. Jun 2011 9:24

PrispevekObjavljeno: 10 Apr 10, 2012 8:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S sladkarijami mam tudi jaz težave. Predvsem s čokolado in s sladoledom. Meni 1l sladoleda ni problem pojest. Pa tudi eno Milko zmazat tudi ni panike. Odrečt pa se temu ne morem. Še dobro da vsaj migam, da se potem to ne pozna na kilah. Ampak dolgoročno vem da to ni OK.
Nazaj na vrh
Norika33
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 28. Jun 2011 10:00

PrispevekObjavljeno: 11 Apr 11, 2012 8:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf ta bo pa težka, jaz na žalost brez sladkarij ne morem, probam se brzdat kolikor se da, vendar ne mine da da ne pojem nekaj sladkega. Obožujem pa predvsem Haribo bombone. Ti so mi pa res top!
BellaBecky
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 4. Avg 2012 12:48

PrispevekObjavljeno: 4 Avg 04, 2012 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred približno dvema letoma sem se popolnoma odpovedala prečiščenemu belemu sladkorju. Opistila sem vse sladkarije, pijače....

Kako mi je uspelo? Enostavno...
Začelo se je tako, da sem v eni izmed revij prebrala članek o tem kako je prečiščen sladkor škodljiv in kje vse se nahaja. Ker mi za moje zdravlje ni vseeno, sem se še malo bolje poglobila v to temo.

Tako sem iz prehrane izločila 4 bele smrti (beli sladkor, belo moko, belo sol in mlečne izdelke).

Na začetku ni bilo najbolj lahko. Ampak naredilo mi je klik v glavi in ko sem enkrat prišla čez začetno krizo, potem enostavno nisem imela več potrebe niti lušt po sladkorju....ravno obratno...sladkarije so mi postale ogabne.

Na to temo je napisanih dosti člankov in pa tudi knjig.
Ena izmed njih je SAMOMOR S SLADKORJEM....že naslov je tak, da te mine smile

Priporočam branje kot zanesljivo in trajno obliko zdravljenja odvisnosti od sladkarij!
Nazaj na vrh
Lavriksa
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 12. Jul 2012 11:05

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 17, 2012 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst sem ukinila sladkor tam kjer ni potrebno - v kavi, čaju, kupujem manj sladkarij za domov, če že npr. frutabelo danes zjutraj, doma pa kakšne piškotke, pa še to ob kavi do 2 in to je to. Najlažje pa je, če tega sploh ni v omari. Potem imaš samo še jabolka na voljo za glodat.
Nazaj na vrh
Fatalna
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 3. Jul 2012 12:49

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 17, 2012 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, jaz sem sladkor tudi omejila na minimum pijem samo vodo in ne sladkan čaj itd. Ampak sem opazila, da zadnje čase ogromno meda in marmalade (kao brez dodanega sladkorja) pojem Confused
T00Mika
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 26. Feb 2010 20:13

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 26, 2012 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče sladkarij, nisem nikoli bila nevem kako mahjena nanje. Pač pojedla sem kakšno čokolade, bonbone, ampak seveda v neki normalni meri.
Tudi sedaj (ko še redkeje) pojem kaj sladkega, ne čutim neke potrebe po tem, da bi npr. pojedla celo milko, ko pa mi že npr. 3/4 koščki zadostujejo.

Kar se tiče sladkanja kave/čaja, brez tega pa ne gre. Grenkega ničesar ne spravim v sebe tot

Piškote jem vsakih toliko časa, pa tudi takrat jih pojem nekaj malega. Nisem pa nikoli razumela tistih navalov ljudi na celo čokolado/škatlo piškotov, ko jih zmažejo v enem šusu. biggrin
Nazaj na vrh
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 16. Feb 2007 16:25

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 28, 2012 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz mam zelo rada sladkarije, predvsem peciva, edino kar me ne gane, so bonboni. No včasih sem bil v stanju pojest pol pekača peciva naenkrat, potem sem se začela temu odrekat, najperj tako da sem popolnoma nehala jest vse sladkarije. Čez čas sploh nisem imela več potrebe po sladkem, ampak ko sem začela jest npr. pecivo, se nisem mogla ustavit. Šele po kakšnem letu, dveh lahko brez težav pojem en kos torte, eno rebro čokolade, itd. Tako da kar vztrajat punce!
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 7. Jun 2011 9:27
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 28, 2012 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa zakaj bi človek rekel stop sladkarijam? biggrin
Nazaj na vrh
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pridružen/-a: 13. Feb 2006 13:45
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 28, 2012 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

^^ne govor tega, pojedle te bojo tongue
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 8. Sep 2009 0:31

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 28, 2012 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

^^ Zdj bom pa zanalašč tih biggrin
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Kuhinja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3