Cosmopolitan Slovenija

Povezana s Cosmopolitanom

RSS

V Cosmopolitanu preberi

Naroči se na Cosmopolitan

Maj 2013
Ginekologija [Združene teme]
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Zdravje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ladybug
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 10. Maj 2005 9:24
Kraj: Skofja Loka

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 9:28    Naslov sporočila: Ginekologija [Združene teme] Odgovori s citatom

Hey!
stara sem 16 let in bi mogla k ginekologu po tabletke pa še nisem nikoli prej bila. Kaj moram opravit pregled al lahko kar tak dobim tabletke?
Ali ve katera mogoče za kakiga fajn ginekologa v Mariboru?

Že naprej hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sweet_kitty
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 24. Feb 2005 11:34

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Men se zdi da pregleda ne opraviš, če greš sam po tebletke...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Chica Guapa
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 17. Jan 2005 18:39
Kraj: skoraj Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja res je. Če greš samo po tabletke, te ginekolog ne bo pregledal, samo nekaj vprašanj ti bo postavil.
Emina
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 17. Mar 2005 15:27

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če greš prvič po tabletke, boš imela tudi pregled, vsaj pri meni je blo tako.
Nazaj na vrh
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 10. Nov 2004 17:02
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če greš po tabletke ti postavi samo nekaj vprašanj, razen če si že imela spolne odnoste (torej nisi več nedolžna) potem opravi pregled.
Nazaj na vrh
tiasha
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 29. Jun 2004 8:41

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvi pregled je z zakonom določen šele po 20 letu ... Jst sm šla po tabletke pri 18 in nism mela nobenga pregleda, ampak šele zdej k sm bla 20 stara ... tko da ... brez strahu nič te ne bodo pregledovali, razn če je kej res narobe ...
Nazaj na vrh
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 11. Jan 2005 16:08

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tiasha je napisal/a:
Prvi pregled je z zakonom določen šele po 20 letu ... Jst sm šla po tabletke pri 18 in nism mela nobenga pregleda, ampak šele zdej k sm bla 20 stara ... tko da ... brez strahu nič te ne bodo pregledovali, razn če je kej res narobe ...

kako to misliš? a tako, da greš k ginekologu lahko šele pri 20 ali kaj? zdaj mi pa res ni nič jasno? kaj pa potlej tiste punce, ki imajo pri 16 spolne odnose??
Nazaj na vrh
bambi
Sramežljivka
Sramežljivka

Pridružen/-a: 20. Dec 2004 17:21

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 14:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mene so pregledali ko sem šla prvič k ginekologu, sklepam da več nisi nedolžna torej boš imela pregled(vzeli ti bodo bris)in potem kratek pogovor z ginekologinjo.zelo ti priporočam dr.Završnik, je zelo dobra in priznana ginekologinja ali pa dr. Ozimič , samo je trenutno na porodniški.
nič bat! tach
Nazaj na vrh
Lejka
Komunikatorka
Komunikatorka

Pridružen/-a: 7. Feb 2005 14:52
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko. Pa sej ni tak hudo...Tistih par minutk že potrpiš. wink Men je blo najbol grozn k sm mogla iz garderobe it čez celo ordinacijo do stola spodi brez Embarassed Ti priporočam kak daljši zgornji del!!! biggrin Pol sledi še kratek pogovor o varnem seksu, kondomih ipd. in to je to. Sestra ti napiše recept in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede ampak sam k sestri po recept. Drgač pa tok da te opozorim: čakalna doba je kr dolga. V Celju se v povprečju čaka 2 mesca.

*lp*
Nazaj na vrh
Emina
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 17. Mar 2005 15:27

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lejka je napisal/a:
Ko sm šla jst prvič h ginekologu, sm šla sam zarad tabletk ampak sm vseen mogla opravit pregled. Tut z vsemi mojimi frendicami je blo tko.

Tako je.
Lejka je napisal/a:
...in kasnej ti mislim da 3 leta ni treba hodit na preglede

Na pregled naj se bi hodilo enkrat letno, zaradi preventive. Če pa nočeš, ni treba da greš tud 5 let. Sicer te pa sestra opozori, ko prideš po recept, da se bi blo treba naročit za pregled.

Prvič je res malo bedno, ampak vse smo preživele, menda boš tud ti.[/quote]
Nazaj na vrh
tiasha
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 29. Jun 2004 8:41

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smotkica_ je napisal/a:
tiasha je napisal/a:

kako to misliš? a tako, da greš k ginekologu lahko šele pri 20 ali kaj? zdaj mi pa res ni nič jasno? kaj pa potlej tiste punce, ki imajo pri 16 spolne odnose??

Hmm ne lahko greš prej ... pri kerih letih pač hočeš ... Jst samo vem, da sm takrat ko sem šla (18 let) že mela spolne odnose, ampak sm pač takrat želela tabletke ... mi pa je rekla, da pač pregled ni nujen razen če so kakšni problemi, ker je tak zakon ... zdej pa jst ne vem ... Možno, da zato ker je to privat ordinacija ... ne vem res ... ne znam razložit zakaj sm bla pregledana šele zdej po 20 letu ... Confused
Nazaj na vrh
dasa
Komunikatorka
Komunikatorka

Pridružen/-a: 8. Jan 2005 9:41

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja pregledi nej bi se zacel pr 20ih, ker se takrat zacne delat preventivne preglede. takrat naj bi zacle hoditi h ginekelogu tudi tiste k, prej niso nikol sle. zarad tega ker gres v odraslo dobo, al neki tazga Confused
lahko gres pa ze prej, ce zelis. pr 20ih moras it pa obvezno smile
@
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 2. Nov 2004 13:31

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem bila prvič pri ginekologu pri 18-ih, tudi zaradi tabletk in sem vseeno opravila pregled. Kot so že povedale ostale, je pregled potreben po dopolnjenem 20. letu in to vsake 3 leta... No, v praksi pa je vse odvisno od ginekologinje oz. ginekologa.
Nazaj na vrh
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 11. Apr 2005 21:38

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 17:14    Naslov sporočila: Re: prvič pri ginekologu Odgovori s citatom

Ladybug je napisal/a:
Hey!
stara sem 16 let in bi mogla k ginekologu po tabletke pa še nisem nikoli prej bila. Kaj moram opravit pregled al lahko kar tak dobim tabletke?
Ali ve katera mogoče za kakiga fajn ginekologa v Mariboru?

Že naprej hvala za pomoč biggrin

Ko greš prvič k ginekologu po tablete nerabiš opravit pregleda, razn če sama tak hočeš.
Jas sem šla po tablete pri 16h letih in me je vprašala par vprašanj, da me je vpisala, kartoteka, blablabla...pa če si že mela spolne odnose, sto vprašanj o alergijah, stehtala me je, dala tablete pa zrecitirala vse o uporabi biggrin pol pa mi je bonbon dala pa recept, pa sem šla...urno v lekarno biggrin biggrin
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 11. Jan 2005 16:08

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 10, 2005 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aha potlej, ti ubistvu sploh ni treba iti k ginekologu, četudi imaš spolne odnose, pa se ti nič ne zalomi pri njih, al kako to oni mislijo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Zdravje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Naslednja
Stran 1 od 40