Cosmopolitan Slovenija

Povezana s Cosmopolitanom

RSS

V Cosmopolitanu preberi

Naroči se na Cosmopolitan

Maj 2013
Ali kupujete knjige?
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Kultura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
shiva*
Debatorica
Debatorica

Pridružen/-a: 20. Jun 2007 19:56

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 14:21    Naslov sporočila: Ali kupujete knjige? Odgovori s citatom

Si knjige sposojate v knjižnjici ali jih kupite?

Jaz si sposodim predvsem romane in knjige ki jih potrebujem za šolo. Književnost npr.
Zelo rada pa kupujem kakšne priročnike, predvsem kuharske knjige, knjige z nasveti o prehranjevanju in o oblikovanju telesa (z vajami), knjige z nasveti o življenju in duhovne knjige. Pa mogoče kakšne potopise in knjige o državah. biggrin

smile
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frenkie
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 4. Feb 2006 1:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam kar dosti kupljenih knjig. Sovražim knjižnice, ker se nikoli ne držim roka vrnitve... in zato imam v vsaki knjižnici najmanj 30 € zamude biggrin

Sploh tiste knjige v katere večkrat pokukam mi na pamet ne pride, da bi si jih sposojala, ampak grem raje direkt v knjigarno in jo kupim.

Do sedaj mi nikoli ni bilo žal odšteti denarja za knjigo.

Večinoma berem kakšne poljudno znanstvene knjige, katere ti še kasneje lahko dosti nucajo. Če bi pa brala kakšne romane jih pa seveda ne bi kupovala, ker jih je preveč - ampak na splošno me tovrstne zvrsti knjig nikoli niso preveč zanimale.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pridružen/-a: 13. Sep 2005 0:31

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupujem. Recimo v povprečju kakih 10-15 knjig na leto, predvsem romane. Kupim romane znanih avtorjev, za katere vem, da mi bodo všeč, kakšne uspešnice, o katerih se veliko govori in nočem čakat pol leta, da pridem v knjižnici na vrsto, velikokrat pa kupim kakšno knjigo, ki sem jo že prebrala in me je tako navdušila, da jo hočem imeti doma.

Pred leti sem kupila tudi celo zbirko Vrhunci stoletja, ki je izhajala ob časopisu Delo in slovenske romane s časopisom Dnevnik.
Pred kratkim sem pa izpopolnila zbirko SSKJ-ja v 15 delih (izhajalo je z Dnevnikom).

Ja, za knjige mi ni nikoli škoda denarja.
Nazaj na vrh
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 14. Jun 2005 18:35
Kraj: Sonce

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem včasih ful kupoval knjige..na mesec vsaj dve...pa še v klub sem bil včlanjen...potem so se mi pa začele nabirati...in prah gor bil...posojal sem jih pa nikoli nazaj dobil.

Tako da zdaj hodim v knjižnico in si jih tam sposojam...vzamem jih ene 8-10 komadov naenkrat in čakam da kakšna žrtev k meni na obisk pride potem da mi jih pomaga nazaj nesti lach
Čeprav zdaj nimam več napadov branja ene pol leta se mi zdi...ponavadi pozimi me prime...zdaj so druge bolj pametne stvari za delati...kot recimo v nedeljo popoldne viseti na cosmotu roll vor lachen
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 18. Jun 2005 20:18

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 18:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kupujem, sposojam
rajš dam dnar za knjigo kukr pa z krkol druzga
floribunda
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Pridružen/-a: 22. Feb 2007 14:28

PrispevekObjavljeno: 27 Apr 27, 2008 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem redna obiskovalka dveh knjiznic, kjer jim potem zaradi zamud zmeraj dnar pustim....
knjige kupujem v antikvariatu, zdej sem pokupla pol tachnove stojnice na kongrescu. predvsem si kupujem knjige o dizajnu, obvezno v angleščini, ker so ponavadi ceneje.
Nazaj na vrh
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 23. Jul 2004 12:48

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 28, 2008 13:11    Naslov sporočila: Re: Ali kupujete knjige? Odgovori s citatom

shiva* je napisal/a:
Si knjige sposojate v knjižnjici ali jih kupite?

emm pol - pol smile Zakone kupim, pa kake zanimive knjige...drugace pa via knjižnica biggrin Morm pa rect, da jih kr nekaj dobim tud za posebne priloznosti...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 16. Mar 2005 13:30

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 28, 2008 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tolk preveč preberem teh knjig, da bi bankrotirala, če bi jih kupovala. No, ko bom velika in bogata bom pa definitvno kupovala tudi knjige.
Nazaj na vrh
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pridružen/-a: 13. Sep 2005 0:31

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 28, 2008 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi jaz kupila vse, kar preberem, bi tudi bankrotirala biggrin (moje povprečje je vsaj 2 romana na teden).
Zato sem včlanjena v dve knjižnici, od koder vsake 3 tedne privlečem goro knjig, vmes pa še kakšno kupim.
Nazaj na vrh
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Pridružen/-a: 24. Okt 2004 10:12

PrispevekObjavljeno: 28 Apr 28, 2008 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zal bolj malo berem lahkotnega ctiva v zdanjem casu, tako da ponavadi nahitro v knjiznici preverim, ce je kaj zanimivega, da bi kupovala leposlovje pa ne.

Ze prirocniki, ki si jih kupim stanejo prevec, sploh ker jih vecino prek MK na Amazonu kupujem, ker se jih pri nas ne dobi. No ja, ce se le da poskusim dobit elektronsko verzijo. biggrin
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica

Pridružen/-a: 14. Avg 2005 15:42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 29, 2008 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

včasih sm velik v knjižnico hodila, zdj pa skor nč več. si kdaj kupm kšno knjigo roman al pa te žepne kdaj.
nekak približno tm do 10 knjig na leto.
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pridružen/-a: 16. Nov 2004 13:25
Kraj: BLTNC

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 29, 2008 13:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem si en čas redno kupovala knjige, vendar zaradi prostorske stiske tega več ne počnem tako pogosto biggrin
Lil`Bee
Komunikatorka
Komunikatorka

Pridružen/-a: 2. Nov 2007 15:56
Kraj: otok Ajaja

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 29, 2008 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uff jaz sem imela tudi obdobje, ko bi samo kupovala jih, pa se ti pol res začnejo nabirat pa nimaš kam z njimi. Pač se moraš roka držat v knjižnici..čeprav sem imela že tud kr visoke penale biggrin
Nazaj na vrh
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Pridružen/-a: 17. Jun 2007 14:07

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 29, 2008 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knjig ne kupujem, ker se mi zdi zapravljanje denarja. Izposodim si jih v knjižnici. Dam pa res preveč denarja za zamudnine...

Nimam pa nobene knjige za bablijo, tko da tud nobene kupljene doma.
Nazaj na vrh
nora_ovca
Komunikatorka
Komunikatorka

Pridružen/-a: 29. Apr 2005 13:32
Kraj: na sončni strani alp

PrispevekObjavljeno: 29 Apr 29, 2008 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

js pa obožujem knjige, kupujem jih kadar mi le denar to dopušča smile
drugače si jih pa tud sposojam v knjižnici, predvsem gradivo za fax.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Cosmopolitan Seznam forumov -> Kultura Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 1 od 11