Študij: kozmetika, frizerstvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 13. Avg. 2012 11:30

Predvidevam, da ne. Drugače sem pa jaz kozmetičarka po izobrazbi in vam lahko rečem samo to, da če si želite bit to po poklicu potem pač morate imet list papirja in se zaradi tega splača jit v to. Če pa vas to zanima in bi rade dobile neko zanje potem pa nikakor! Učijo vas totalne bedarije, znanje izpred 100 let, o ličenju sploh ne sanjajte (na koncu ure vam dajo kovček in rečejo: na, mal se igrajte). Nič ne sledijo modi, novostim, novim znanjem, če boste prijele kremo v roke je ne boste znale ocenit a je dobra al ne, učijo vas postopke, ki so škodljivi, take, ki se ne izvajajo več itd.

Edino, kar sem se naučila na novo so gibi masaže obraza in pa najbolj možno osnovno masažo telesa.
100% je Ljubljanska srednja kozmetična šola najboljša kozmetična šola v Sloveniji in še ta je PORAZNA zato si ne upam predstavljat kako grozne morajo bit šele ostale.

Je pa res, da je mene kozmetika zelo zanimala, zato me tudi niso nič novega naučil, ker sem znala že od prej, če ne veste ničesar, potem boste pa verjetno kaj novega izvedele.
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 13. Avg. 2012 13:38

Kako je pa kaj s tečaji? Se kej odnese od tega? Kolk je za plačat? :) Ker me to res ful zanima... al pa mogoče za maserko... uglavnm vse kar je povezano z wellnessom. :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Uporabniški avatar
Mucka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 24. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mucka* » 14. Avg. 2012 22:34

jaz sem letos zaključila 4 letno kozmetično šolo in se odločila za študij kozmetike na vistu. v Novem mestu sicer obstaja višja kozmetična šola, ki traja 2 leti in je brezplačna ampak je tako porazna, da ko sem bila na informativnem me je vse minilo, res!
starši mi bodo omogočili študij, ker si ga sama nebi mogla privoščiti. vsako leto pa razpišejo 2 štpendiji za bodoče študente. jaz mislim da je študij vreden tega denarja, ker če te nekaj res veseli in res uživaš v tem, to ne more biti slaba naložba za prihodnost.
Uporabniški avatar
monesa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 22. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a monesa » 20. Avg. 2012 14:50

tudi sama se zanimam za poklic kozmetičarke:) sprva sem mislila opraviti prekvalifikacijo na srednji šoli, pred kratkim pa sem izvedela da bo od letos naprej tudi možen študij kozmetike na višji šoli doba. zdaj pa sem v dilemi kam se naj vpišem, ker je v obeh primerih potrebno plačati in se nočem napačno odločiti. mogoče mi lahko katera svetuje kaj bi bilo boljše?
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 20. Avg. 2012 17:44

Če si to resnično želiš, potem posegaj po čimvišjih ciljih... Srednja kozmetična šola je pač čisto premalo, edin, če si želiš le poklica, potem ti bo dovolj...
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 529
Na forumu od: 29. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *cukrr* » 31. Maj. 2013 17:49

A katera hodi na VIST? ---> http://www.vist.si/kozmetika/programi_kozmetika.htm
Zanima me, če je šolnina al je ni ker me res bega glede na to da je tudi redni študij? Pa glede prepisa me zanima... pač če sem se jaz že vpisala na 3 faxe... kako je potem naprej? A se lahko kar prijavim naknadno kamorkoli? Kaj rabim? Kdaj naj to storim? :)
Tukaj http://www.vist.si/vpisi.htm imajo kao informativne prijave... a ima katera že izkušnje s tem? Pa hvala! :D
Tu es dans toutes mes pensées.*
Wilma
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 25
Na forumu od: 26. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Wilma » 26. Sep. 2013 21:53

Osvežujem temo. :) Zelo me zanima delo na področju kozmetike, kot kozmetičarka tako na področju nege obraza kot nege nohtov, pa me zanima, ali je študij na VIST-u zelo zahteven, glede na to, da imaš na predmetniku tudi kemijo in fiziko?

Bi bila katera ki to študira radodarna s kakšno informacijo, ki je na uradni spletni strani fakultete ne dobiš? Predvsem nivo zahtevnosti, če nimaš predhodno narejene zdravstvene šole ali kaj podobnega.

Prosim za kakršno koli koristno informacijo s prve roke. :)
Zadnjič spremenil Wilma, dne 24. Dec. 2013 19:38, skupaj popravljeno 1 krat.
ssssandra
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 12. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a ssssandra » 12. Nov. 2013 12:29

Zivjo. Letos sem zakljucila 3 letnik na tej soli, meni študij ni bil tezak. Sicer sem prej bila na srednji kozmeticni soli.
Zelo veliko je anatomije, poznati moras celo zgradbo telesa. Zelo veliko je kemije, ker je dekan kemik in kemijo vsiljuje skoraj k vsakemu predmetu :roll:
Drugace prva dva letnika sta tezka, v tretjem imas predvsem izbirne predmete ki so vecinoma prakticni. Mislim da najtezji predmeti so anatomija 1 in 2, kemija 2 in dermatovenorologija 1 in 2... Se pa tudi to nauci, samo ce je volja :D :D
Moja sosolka je bila tudi prej na turisticni in je to šolo delala brez problema..
Tako da vse je odvisno od tebe, ce si se pripravljena uciti bos 100% naredila... :)
Uporabniški avatar
Dolly
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 7. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Dolly » 07. Dec. 2013 22:15

Mene pa zanima samo kakšen smisel ima imeti faks na področju kozmetike? :) Don`t get me wrong, ne mislim nič slabega in tudi te stroke ne jemljem kot manjvredne ali kaj podobnega, samo kolikor slišim od znank, imajo vse samo srednjo kozmetično šolo, tudi tiste, ki imajo svoj salon. Za faks je itak ena v tej temi že omenila, da vam nekega posebnega znanja ne bo ponudil, višje plače pa kljub višji stopnji izobrazbe na tem področju ravno ne moreš pričakovati, ali pač?

Samo zanima me, ker na tem področju lahko več zaslužiš samo, če imaš svoj salon in veliko strank, pri čemer pa itak ni važno, ali imate V. ali VI. stopnjo. Faks pa potem takem ni vreden niti pol toliko kot znaša šolnina. :duh:
Don`t lower your standards for anyone or anything. Self respect is everything.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 07. Dec. 2013 22:45

Waaaaa, ful so zanimivi predmeti :). Če bi bil študij zastonj ali vsaj pol cenejši, bi se takoj vpisala vzporedno.
Ubistvu do danes sploh nisem vedela da kaj takega obstaja, zdej pa sem se ful navdušila, in srfam po njihovi strani že ene pol ure :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Dec. 2013 12:02

Fatalna napisal/-a:Če pa vas to zanima in bi rade dobile neko zanje potem pa nikakor! Učijo vas totalne bedarije, znanje izpred 100 let, o ličenju sploh ne sanjajte (na koncu ure vam dajo kovček in rečejo: na, mal se igrajte). Nič ne sledijo modi, novostim, novim znanjem, če boste prijele kremo v roke je ne boste znale ocenit a je dobra al ne, učijo vas postopke, ki so škodljivi, take, ki se ne izvajajo več itd.



A to govoriš za VIST? Ker so diplomantke kozmetike baje zelo pohvaljene s strani delodajalcev (kot tudi strank), saj pridobijo občutno več znanja kot če bi opravile samo srednjo kozmetično šolo ali NPK kozmetičarka.
Uporabniški avatar
Dolly
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 7. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Dolly » 12. Dec. 2013 16:07

Samo a ni tako, da bo delodajalec raje zaposlil osebo s V. stopnjo kot z diplomo? To, da dobiš s faksom širši spekter znanja z določenega področja, je pa tako logično in nekako samoumevno.
Don`t lower your standards for anyone or anything. Self respect is everything.
aljiceee
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 9. 5. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a aljiceee » 12. Okt. 2015 21:35

Rada bi obnovila temo. Torej punce:) zanima me, kako je sedaj ta vist po vaših mnenjih če ima katera izkušnje:) sploh če nimaš nekih osnov fizike, kemije.. Obiskujem namreč gimnazijo s povdarkom na jezikih in nimam zaenkrat blage veze o kemiji.. Pa sploh me zanima a ima katera izkušnje tudi s poklicom, ali ga je po končani šoli zeloooooo težko dobiti ali so prednosti glede na to da je visoka šola in ne višja?
Luceey
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 2. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Luceey » 02. Mar. 2016 15:08

Ima katera izkušnje s kakšnimi drugimi šolami? Izraz, Erudio, Vsškv...
Uporabniški avatar
direktor
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 25. 5. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a direktor » 01. Jun. 2016 15:12

Živjo vsem,

Sem direktor VSŠKV, Aleš Stemberger. Slučajno sem naletel na vašo razpravo in rade volje se ji bom priključil.

Berem, da vas zanimajo izkušnje s študijem kozmetike oz. strokovnimi programi kozmetike na višješolski in visokošolski stopnji.

Svetujem vam, da najprej opravite selekcijo glede na raven študija. Vist je edina šola v Sloveniji, ki trenutno ponuja visokošolski in magistrski študij kozmetike, tako da v kolikor je vaša preferenca na visokošolskem študiju, nimate praktično nobene alteranative. Visokošolski študij je obsežnejši, skladno temu tudi zahtevnejši in bolj teoretično poglobljen. Kot ste nekatere že tudi same ugotovile, kemija v predmetniku ni izostala :ja:

Višješolski študij kozmetike je bolj praktične narave. Višješolski program Kozmetika je nastal na pobudo delodajalcev in izvira iz realnih potreb na trgu dela. Profil Kozmetičarka je zato v Sloveniji zelo iskan, pri študiju, ki traja leto manj kot visokošolski študij (ter stane tudi precej manj) pa osvojite predvsem ogromno praktičnega in uporabnega znanja – po domače povedano: »se naučite delati«. Veliko je prakse pri delodajalcih (400 ur / letnik), kar so seveda neprecenljive izkušnje. Študij je možno kasneje nadgraditi tudi na visokošolski oz. magistrski stopnji.

Predmetnik, kaj vse zajema višješolski študij si lahko ogledate tudi na naši spletni strani http://www.vskv.si/programi/kozmetika/index.php. Na vseh višjih višjih šolah, ki ponujajo program Kozmetika je predmetnik poenoten.

Se pa šole razlikujejo med seboj predvsem po odnosu do znanja, odnosu do študentov, ugledu, ki ga uživajo med delodajalci, andragoških pristopih, ponudbi obštudijskih aktivnosti, itd. Nekoliko različni so tudi pogoji izobraževanja ter zneski šolnin. Prednosti naše šole smo izpostavili na povezavi http://www.vskv.si/studij/vpis/index.php (pop-up okno).

Pri izboru šole, kjer boste študirale kozmetiko (ali pa kaj drugega) naj vam bo mar tudi za imidž šole. So šole in so Šole in so ŠOLE. Nekatere šole bodo rastle in širile svojo mrežo, druge bodo stagnirale,... nekatere verjetno prej ali slej tudi opustile določene izobraževalne programe. Poskušajte ugotoviti, »v katero smer bo šola šla«. Vsekakor je pametno izbrati stabilno šolo, takšno, ki raste, takšno o kateri se govorijo predvsem dobre stvari, takšno, ki jo imajo študentje radi. Morda tudi takšno, ki je specialistično usmerjena v kozmetiko,... to sicer ni garancija, da je takšna šola boljša, je pa skoraj gotovo, da ima vse možnosti in predispozicije, da bi lahko bila boljša od šol, ki ponujajo širok spekter izobraževalnih programov.

Dejstvo je, da bo vaša prihodnost in uspešnost v največji meri odvisna od tega, kako dobro boste same sebe uspele »vnovčiti« na trgu dela. Vendar pa je naloga in odgovornost šole, da vas za »vaš veliki met« ustrezno usposobi. To je velika odgovornost, zato previdno. Vzemite si čas, preverite spletne strani, socialne medije, forume,... vprašajte!

Tukaj sem za vas: ales@vskv.si.

LP,
Aleš Stemberger,
Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana
Zadnjič spremenil direktor, dne 14. Okt. 2023 11:23, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov