Objavljeno: 27 Apr 27, 2008 14:21 Naslov sporočila: Ali kupujete knjige?
Si knjige sposojate v knjižnjici ali jih kupite?
Jaz si sposodim predvsem romane in knjige ki jih potrebujem za šolo. Književnost npr.
Zelo rada pa kupujem kakšne priročnike, predvsem kuharske knjige, knjige z nasveti o prehranjevanju in o oblikovanju telesa (z vajami), knjige z nasveti o življenju in duhovne knjige. Pa mogoče kakšne potopise in knjige o državah.
_________________ I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
Pridružen/-a: 4. Feb 2006 1:58 Prispevkov: 1773 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 27 Apr 27, 2008 14:45 Naslov sporočila:
Jaz imam kar dosti kupljenih knjig. Sovražim knjižnice, ker se nikoli ne držim roka vrnitve... in zato imam v vsaki knjižnici najmanj 30 € zamude
Sploh tiste knjige v katere večkrat pokukam mi na pamet ne pride, da bi si jih sposojala, ampak grem raje direkt v knjigarno in jo kupim.
Do sedaj mi nikoli ni bilo žal odšteti denarja za knjigo.
Večinoma berem kakšne poljudno znanstvene knjige, katere ti še kasneje lahko dosti nucajo. Če bi pa brala kakšne romane jih pa seveda ne bi kupovala, ker jih je preveč - ampak na splošno me tovrstne zvrsti knjig nikoli niso preveč zanimale.
Objavljeno: 27 Apr 27, 2008 17:35 Naslov sporočila:
Kupujem. Recimo v povprečju kakih 10-15 knjig na leto, predvsem romane. Kupim romane znanih avtorjev, za katere vem, da mi bodo všeč, kakšne uspešnice, o katerih se veliko govori in nočem čakat pol leta, da pridem v knjižnici na vrsto, velikokrat pa kupim kakšno knjigo, ki sem jo že prebrala in me je tako navdušila, da jo hočem imeti doma.
Pred leti sem kupila tudi celo zbirko Vrhunci stoletja, ki je izhajala ob časopisu Delo in slovenske romane s časopisom Dnevnik.
Pred kratkim sem pa izpopolnila zbirko SSKJ-ja v 15 delih (izhajalo je z Dnevnikom).
Ja, za knjige mi ni nikoli škoda denarja. _________________ Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Pridružen/-a: 14. Jun 2005 18:35 Prispevkov: 2462 Kraj: Sonce
Objavljeno: 27 Apr 27, 2008 17:39 Naslov sporočila:
Jaz sem včasih ful kupoval knjige..na mesec vsaj dve...pa še v klub sem bil včlanjen...potem so se mi pa začele nabirati...in prah gor bil...posojal sem jih pa nikoli nazaj dobil.
Tako da zdaj hodim v knjižnico in si jih tam sposojam...vzamem jih ene 8-10 komadov naenkrat in čakam da kakšna žrtev k meni na obisk pride potem da mi jih pomaga nazaj nesti
Čeprav zdaj nimam več napadov branja ene pol leta se mi zdi...ponavadi pozimi me prime...zdaj so druge bolj pametne stvari za delati...kot recimo v nedeljo popoldne viseti na cosmotu _________________ Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Objavljeno: 27 Apr 27, 2008 20:50 Naslov sporočila:
sem redna obiskovalka dveh knjiznic, kjer jim potem zaradi zamud zmeraj dnar pustim....
knjige kupujem v antikvariatu, zdej sem pokupla pol tachnove stojnice na kongrescu. predvsem si kupujem knjige o dizajnu, obvezno v angleščini, ker so ponavadi ceneje.
Objavljeno: 28 Apr 28, 2008 13:11 Naslov sporočila: Re: Ali kupujete knjige?
shiva* je napisal/a:
Si knjige sposojate v knjižnjici ali jih kupite?
emm pol - pol Zakone kupim, pa kake zanimive knjige...drugace pa via knjižnica Morm pa rect, da jih kr nekaj dobim tud za posebne priloznosti... _________________ I love SISLEY& RW
...van tekila, tu tekilas, trri tekilas......flooooor:) en den aj l tejk ju tu d kendi šop...
Objavljeno: 28 Apr 28, 2008 15:05 Naslov sporočila:
Če bi jaz kupila vse, kar preberem, bi tudi bankrotirala (moje povprečje je vsaj 2 romana na teden).
Zato sem včlanjena v dve knjižnici, od koder vsake 3 tedne privlečem goro knjig, vmes pa še kakšno kupim. _________________ Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Objavljeno: 28 Apr 28, 2008 15:28 Naslov sporočila:
Zal bolj malo berem lahkotnega ctiva v zdanjem casu, tako da ponavadi nahitro v knjiznici preverim, ce je kaj zanimivega, da bi kupovala leposlovje pa ne.
Ze prirocniki, ki si jih kupim stanejo prevec, sploh ker jih vecino prek MK na Amazonu kupujem, ker se jih pri nas ne dobi. No ja, ce se le da poskusim dobit elektronsko verzijo. _________________ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Pridružen/-a: 14. Avg 2005 15:42 Prispevkov: 991 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 29 Apr 29, 2008 10:59 Naslov sporočila:
včasih sm velik v knjižnico hodila, zdj pa skor nč več. si kdaj kupm kšno knjigo roman al pa te žepne kdaj.
nekak približno tm do 10 knjig na leto. _________________ .:: when you want to succeed as bad as you want to breathe then you'll be successful ::.
Pridružen/-a: 16. Nov 2004 13:25 Prispevkov: 3096 Kraj: BLTNC
Objavljeno: 29 Apr 29, 2008 13:54 Naslov sporočila:
Jaz sem si en čas redno kupovala knjige, vendar zaradi prostorske stiske tega več ne počnem tako pogosto _________________ Is sex dirty? Only if it’s done right.
Pridružen/-a: 2. Nov 2007 15:56 Prispevkov: 156 Kraj: otok Ajaja
Objavljeno: 29 Apr 29, 2008 13:58 Naslov sporočila:
uff jaz sem imela tudi obdobje, ko bi samo kupovala jih, pa se ti pol res začnejo nabirat pa nimaš kam z njimi. Pač se moraš roka držat v knjižnici..čeprav sem imela že tud kr visoke penale
Pridružen/-a: 29. Apr 2005 13:32 Prispevkov: 105 Kraj: na sončni strani alp
Objavljeno: 29 Apr 29, 2008 23:24 Naslov sporočila:
js pa obožujem knjige, kupujem jih kadar mi le denar to dopušča
drugače si jih pa tud sposojam v knjižnici, predvsem gradivo za fax. _________________ če lahko o nečem sanjaš, lahko to tudi uresničiš. walt disney
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11Naslednja
Stran 1 od 11
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu