Klepetalnica

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Jun. 2016 9:25

Manjka splošna tema o serijah in filmih.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Jun. 2016 9:27

YES!!!

Vrača se Curb your enthusiasm, najbolj zabavna cinična serija EVER.



Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 28. Maj. 2021 6:40

https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174778039/00:00:00?fbclid=IwAR28-TiwpJvWE9ga7OJXRTQrvBAjiyUMlk9GaMX0TClWSU10SfPSOSVq6so

Naslov je Ujete v medmrežju, dokumentarni film. Vsekakor vredno ogleda, prikaže bedo interneta in spoznavanha na spletu.


Opis:
Češka avtorska ekipa med odraslimi ženskami izbere tri mlade igralke, ki upodobijo 12-letnice. V filmskem studiu poustvarijo tri najstniške sobe in dekleta posadijo pred računalnik. V spletnem okolju se na njihove profile v 10 dneh snemanja odzove več kot 2500 moških – spolnih plenilcev. Presunljiv dokumentarni film je družbeni eksperiment, ki razgali vso bedo in izpraznjenost sodobnega časa in odstre bolečo ranljivost otrok na spletu. Avtorska ekipa je vse gradivo ob koncu snemanja predala češki policiji, ki je začela preiskavo.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1668
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 29. Dec. 2021 10:12

Under the Silver Lake (2018)
https://www.imdb.com/title/tt5691670/

Opis v nekaj besedah: Holywoodska parodija na Holywood in na vse holywoodske teorije zarote o njih ter o svetu

Dolgi opis + moje razmišljanje: Glavni igralec ima deloma podoben psihološki profil kot jaz. Malo poseben moški v 30ih letih, ki ostane samski. Delati se mu ne da, grozi mu deložacija iz stanovanja, a tiste dni se ukvarja z nečim drugim.

Sicer se pokaže, da začne zanimati lepo blondinko, ampak očitno jo ima samo (ali se imata kar oba) samo za seks, pa še to jo mine do njega, ko on začne pretiravati v svojih teorijah zarote.

Zagleda se v eno mlajšo igralko, ki potem skrivnostno izgine, vmes jo najdejo mrtvo/umorjeno.

Vmes začne raziskovati premnoge (obredne?) umore v Holywoodu, poveže se z drugimi teoretikami zarote. Ugotovi, da so v vseh besedilih noter skrivna sporočila, eden izmed njih mu med drugim pove, da ni nobenega upora, ne levih ne desnih, da je vse to kreacija ljudi, ki so za njim. Kdo so ljudje za njim ne izve nikoli, saj tistega, ki mu to pove, v samoobrambi umori kar sam.

Res kultni film. En kup lepih deklet, ki so mu pripravljena pomagati, kar vpraša mu odgovorijo, ne razmišljajo preveč. Nekatere umorijo kar pred njim. Deloma spominja na Eyes wide shut, deloma pa je tudi parodija nanj. Ni noter nič obrednega seksa kot v Eyes wide shut.

Praviloma se vsi pogovarjajo z njim, mu odgovarjajo na vprašanja, on pa nima glih najboljše stika z ljudmi, prikazano je, da se mladenič ne ve ravno najbolje obnašati. Je dovolj pameten, da določena skrivna sporočila v glasbi potem celo dešifrira.

Na koncu razreši svoj problem, to je to, da ni prebolel svoje prve ljubezni oz. zavrnitve (ta del se je tudi mene najbolj dotaknil, zato sploh zdaj pišem :) ). Ko eden izmed njih to izve oz. mu pomaga razrešiti, ga spusti na prostost. Mladenič vpraša ali ga bodo ubili, in ta mu reče, da še ne vejo :) (vmes so ga sicer probali enkrat že ubiti)

Kot kaže ga bodo pustili živeti v kolikor bo molčal kar je izvedel o njih. Rešil je svojo psihološko travmo prve zavrnitve, neke resne notranje motivacije (oz. razlogov) zakaj bi se boril proti secret society-ju, ki vodi svet (ali pa Holywood), pa niti nima. Niti dejansko nima na voljo neke resne strategije kako bi se tega lahko lotil. V vsem svojem raziskovanju je srečal samo enega izmed njih, tega ki ga je na koncu pustil živeti.

Tako daleč so mu pustili raziskovati, ker jim je po mojem všeč to, da je pameten. Lahko bo živel svoje življenje in delal naprej, mislim tudi da je film zaključen tako, da ga oni več ne obremenjujejo, po tistem ko je rešil svojo prvo zaljubljenost. :oops: :lach:

Dejansko ni videl nič in nobenega izmed njih, in dejansko vse ki jih je videl, so bili zgolj njihovi delavci, pa čeprav je skladatelj, ki ga je umoril (in za kar ga noben nikoli ni niti preganjal - tam zgoraj veljajo druga pravila) za njih naredil veliko del, očitno ni bil eden izmed njih in ta umor za njih ni bil pomemben.

Zanimivi, kultni film, ki se me je dotaknil. Kljub temu trenutno mi gledanje filmov ne leži najbolj in sem ga moral gledati 2x, v tedenskih premikih, da sem ga pogledal do konca. Drugič, ko sem pogledal njegovo psihološko razrešitev, se me je dotaknil, zato zdaj tole pišem.

Zdaj moj problem kot gledalca ali osebe je, da te "pokvarjene" (vsaj v smislu vsakodnevne morale) ljudi iz ozadja občudujem, mogoče zaradi tega, ker mladeniča na koncu tako dobro preigrajo in mu pustijo živeti.
Podoben zaključek je bil že v Eyes wide shut.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov