Cosmopolitan Slovenija - Mlada, lepa in zabavna

avgust 2015
Povezana s Cosmopolitanom

Prva pomoč za računalniške nevedneže #2

Vse za prave računalniške frike, fotografijo in mobilno tehnologijo

Moderatorji: saarijarvi, Sunshine, Dioniz

*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 693
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 29. Dec. 2009 14:28

Pri nakupu novega telefona sem dobila mini DVD, a ko ga dam v računalnik, ga ne zazna. :? Saj se ga vstavi tam kot običajne velikosti CD, ali pač?
Feist.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 461
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 29. Dec. 2009 16:11

A se da kje nastavit, da se pri mojem vpisu pri mojih kontaktih ne prikaže okence da sem online?

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
TechMan
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 39
Na forumu od: 29. 9. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a TechMan » 29. Dec. 2009 16:24

Pri nakupu novega telefona sem dobila mini DVD, a ko ga dam v računalnik, ga ne zazna. Saj se ga vstavi tam kot običajne velikosti CD, ali pač?


Ja na isto mesto se vstavi. Zakaj pa ne predvaja pa je lahk več možnosti mogoče leča umazana, ne podpira formata, driveri, kabl...
Sicer nisi napisal sam verjetno ti nena sam tega dvd-ja predvaja. Včasih se kake nastavitve tudi zmešajo jaz včasih ven pobrišem enoto iz upravitelja naprav in počakam da se ponovno namesti. Če se pa nočes s tem zajebavat pa boljši da greš na stran od proizvajalca od telefona pa si potegneš tist software dol kaj ga rabiš pa je.
No fear just downhill
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2159
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 29. Dec. 2009 16:33

Ali bi mi kdo mogoče znal dat kako idejo, zakaj mi je zbrisalo celoten profil na računalniku? Vse, kar spada pod moj profil je izginilo, namizje, moji dokumenti, nastavitve na firefoxu, zaznamki, gesla, zgodovina (programov začuda ni izbrisalo), prav vse?
Redno preverjam z Aviro, ki je vedno vkloplena, pa ni nič zaznalo. Od ostalih profili so OK, zaenkrat, nazadnje pa sem bila jaz včeraj na računalniku. Tk da ni možno, da bi mi kdo drug zbrisal profil.
Torej, dejansko je sam profil kot tak, ostal, ampak popolnoma resetiran, kot da bi ga na novo ustvarla.

Edit:

Da dopolnim, da je zbrisalo vse profile. super duper. Oziroma vse nastavitve profilov, ostala so le gola imena.
In če grem jaz pod svojim imenom, lahko vidim fotrove dokumente (ki jih že kopiram na cd-zihr je zihr), medtem ko svojih ne vidim, razen če grem na fotrov profil.
Ko v zagonu pač kliknem na izbran profil, se odpre okno, v katerem piše, da je profil nedosegljiv in da me v sistem prijavlja z začasnim profilom.
Potem pa je še pojasnilo, da ne morejo do mojega profila, ker podatke uporablja drug proces. :?: :?:
avira ne najde nič.

Edit 2:
obnovitev sistema je pomagala - začuda pa mi računalnik ni dovolil backupa naredit???

Pa še vedno me zanima, kaj je vzrok za to.

Aja, da pripomnim: obnovitev sistema ni blo možno naredit popolnoma, ampak samo delno? Čudne stvari se dogajajo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
obliterator
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 154
Na forumu od: 23. 10. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obliterator » 30. Dec. 2009 8:41

positive vibration napisal/-a:Ali bi mi kdo mogoče znal dat kako idejo, zakaj mi je zbrisalo celoten profil na računalniku? Vse, kar spada pod moj profil je izginilo, namizje, moji dokumenti, nastavitve na firefoxu, zaznamki, gesla, zgodovina (programov začuda ni izbrisalo), prav vse?
Redno preverjam z Aviro, ki je vedno vkloplena, pa ni nič zaznalo. Od ostalih profili so OK, zaenkrat, nazadnje pa sem bila jaz včeraj na računalniku. Tk da ni možno, da bi mi kdo drug zbrisal profil.
Torej, dejansko je sam profil kot tak, ostal, ampak popolnoma resetiran, kot da bi ga na novo ustvarla.

Edit:

Da dopolnim, da je zbrisalo vse profile. super duper. Oziroma vse nastavitve profilov, ostala so le gola imena.
In če grem jaz pod svojim imenom, lahko vidim fotrove dokumente (ki jih že kopiram na cd-zihr je zihr), medtem ko svojih ne vidim, razen če grem na fotrov profil.
Ko v zagonu pač kliknem na izbran profil, se odpre okno, v katerem piše, da je profil nedosegljiv in da me v sistem prijavlja z začasnim profilom.
Potem pa je še pojasnilo, da ne morejo do mojega profila, ker podatke uporablja drug proces. :?: :?:
avira ne najde nič.

Edit 2:
obnovitev sistema je pomagala - začuda pa mi računalnik ni dovolil backupa naredit???

Pa še vedno me zanima, kaj je vzrok za to.

Aja, da pripomnim: obnovitev sistema ni blo možno naredit popolnoma, ampak samo delno? Čudne stvari se dogajajo.


Si poskusila prijavo kot lokalni administrator potem pa šla v C:\Documents and settings\ ?
Tam notri so navedeni vsi profili ki se naredijo ko se uporabnik prijavi na ta računalnik. Tam lahko pogledaš če boš kaj našla drugače pa mislim da se ti je pokvarila NTuser datoteka to bi lahko pojasnilo da so se profili porušili in to da ti javlja da datoteko nekaj drži.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
LoveBite
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 13
Na forumu od: 2. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveBite » 02. Jan. 2010 11:38

NOVO:

Mam nov prenosnik, ki ima nalozene windowse 7. In ker sm izgubila kabel od digitalca za prenos slik, za to uporabljam usb universal serial bus card reader. In racunalnik ga ne zazna. Sem iskala driverje po internetu pa so sam za win2k pa xp, za windows 7 pa nc :? help :)
TechMan
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 39
Na forumu od: 29. 9. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a TechMan » 03. Jan. 2010 13:44

To je kr problem ja na take stvari je treba bit včasih bol pozoren preden se kupi. Nisi nič napisal kdo je proizvajalec pa tudi če še vidiš kake druge označbe gori kr včasih se tudi to zgodi da nekateri proizvajalci dajo sam svojo ime gor hardware pa je isti kot ga imajo nekatere druge firme (to se precej dogaja pri brezžičnih karticah). Tak da bi lahko šlo tudi s gonilniki drugega proizvajalca. Če ne pa je zadnja možnost da si daš en vmware image gor na katere daš gor xp-je
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 693
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 07. Jan. 2010 0:14

A ve kdo za kakšno spletno stran, kjer majo ful slikic za ozadje za telefon pa da si lahko na telefon pošlješ, kr mi drgač ne gre nikakor?
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 07. Jan. 2010 1:27

Na telefon si lahko pošlješ kakršne koli slikice z računalnika prek kabla ali bluetootha. Če ti ne gre, to lahko pomeni, da delaš nekaj narobe, ali pa nisi inštalirala cd-ja, ki je prišel s telefonom. Poglej si navodila. Ne rabiš pa za to nobenih posebnih strani, ker ti nič ne bodo koristile, samo kak virus boš fasala.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1690
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 07. Jan. 2010 12:27

Na računalniku imam Word 2003. A mi bo tega avtomatsko izbrisalo, če si bom naložila še najnovejšega, ali lahko imam oba hkrati?
Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 07. Jan. 2010 16:18

^^ dveh wordov ne boš mogla imeti, ker moraš 2003 verzijo izbrisati, če želiš imeti novejšo verzijo. sicer se točno ne spomnim ali je res potrebno brisati ali lahko kar naložiš nove office. meni so v službi stare izbrisali in nato šele naložili nove. poizkusi najprej novejše inštalirat, če ne bo šlo, pa stare najprej izbriši.
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1690
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 07. Jan. 2010 16:27

^^ Ja, se mi je zdelo, da bo tako :? Samo fora je, da jst nočem ravno imeti novega, ker mi sploh ni všeč, samo tako pa ne morem odpreti nekaterih datotek za faks :? Očitno mi druga ne preostane, kot da imam novega ...
Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8838
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Jan. 2010 16:29

Daj si dol Word 2007 Viewer, pa boš lahko odpirala tudi novejše. Seveda ne boš mogla nič spreminjat, ampak vseeno kul če hočeš le prebrat, sprintat, karkoli :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
joy23
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1690
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a joy23 » 07. Jan. 2010 16:48

O, ful ti hvala :)
Use your head and follow your heart.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 07. Jan. 2010 16:55

drugače pa si lahko dol potegneš tudi združljivostni paket za office. omogoča ti, da lahko datoteke, ki so shranjene v 2007, brez problemov odpiraš, urejaš, shranjuješ v 2003.
Zadnjič spremenil ribicaX, dne 07. Jan. 2010 17:36, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Računalništvo, fotografija in mobilna tehnologija

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri