Starejši moški&mlajša punca

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

misssunshine
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 21. 5. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a misssunshine » 21. Maj. 2015 10:35

Lepo pozdravljeni vsi sotrpini na ten svetu... :D
Tukaj gor sem se odlocila napisati post, zato, ker sama ne vem vec kako naprej, ampak ce ste obsojajoce narave vam svetujem, da sploh ne berete.

Pred skoraj tremi leti sem spoznala moskega s katerim sem se v vseh pogledih neskoncno ujela, cutla sva energijo, katero jo po vseh teh meni treh dolgih letih se vedno cutim.
On je 13 let starejsi od mene, sama sem pa stara 17 let. Vem, vem...sem mlada in vsi boste pomislili, da me izkorisca za seks in bohve kaj, ampak to ni to....pomaga mi v kakrsni koli situaciji se znajdem, vedno je tukaj zame, z njim cutim tisto pristno ljubezen, ki je nikoli prej nisem cutila z nikomer (dolga zgodba)

No, in problem nastane pri tem, da kadarkoli mu omenim, da bi pa si zelela imet resno zvezo pa dobim nazaj, da ni zmozen tega, zaradi mojih let in naj pocakam na mojo 18ko, ampak za enkrat v Sloveniji velja zakon, da si oseba starejsa od 15ih let lahko sama izbira svojega partnerja.. in tukaj vas sprasujem, pa bi v razviti drzavi sploh kdo gledal cudno? A je razlika res prevelika? ;(

edit: popravila nepotrebno velikost pisave
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7032
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Maj. 2015 11:03

Mislim, da je. Ti še odraščaš, komaj polagaš temelje zase, kaj šele, da bi lahko dala svoj delež sebe v neko t.i. zdravo vezo. Moški pri 30. bi naj bili odrasle osebe, z že razdelanim življenjem, vsaj do neke mere. Tvoj mi na žalost ne zgleda tako, ker roko na srce, razlike še bodo vidne bolj skozi leta. Ti se pa prej kot se posvečaš ljubezni posveti raje šoli, maturi, ljubezen, oz fant, ki pa bo bolj primeren zate pa definitivno ne bo čakal, da boš 18 ampak bo samo vesel, da lahko preživlja čas s tabo.
The world is as you are.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 21. Maj. 2015 13:31

Moje mnenje je, da je možno, da je zveza s tako veliko razliko v letih, v tem stadiju življenja, popolnoma zdrava in prosta izkoriščanja in zlorabe, a da je dejansko v zelo, zelo malo primerih zares tako. Ne zaradi nujnega pomanjkanja intelektualne ali čustvene razvitosti mlajše osebe, temveč zaradi njenega skoraj nujnega pomanjkanja izkušenj in resursov. Marsikateri sedemnajstletnik je bolj intelektualno in čustveno razvit kot tridesetletnik, zelo, zelo redki sedemnajstletnik pa ima tudi primerljivo število izkušenj ter takšnih in drugačnih resursov. Ko pa oseba nima skoraj nič izkušenj in ni samostojna, je zelo težko v zdravi, enakopravni zvezi z nekom, ki ima in je.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 21. Maj. 2015 14:27

13 let je veliko in bo potem razlika še večja, kot bo on 35, ti pa 22.
Imam sorodnico, ki se je pri 21-ih poročila s 14 let starejšim tipom in mu rodila 2 otroka. Isto je s njim bila prej ene 5 let, prva resna zveza, zaenkrat sta še skupaj, on se dobro drži za svoja leta, sedaj jih ima že ene 38.

Skratka, očitno je možno, ampak... namesto da bi punca končala šolanje in se zaposlila, mu je rodila 2 otroka in je finančno odvisna od njega, kar sploh ne zagovarjam :!:

Imela sem 9 let starejšega in ti lahko povem, da je že to zelo veliko...
Ni pomembno zakaj te tip ima, pomembno je ali si ti srečna. Če bi vse štimalo, najbrž tole temo ne bi odprla :?:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Maj. 2015 18:54

Deluješ tipično mlada in naivna. Se zelo strinjam s postom od emanuele, ti je lepo svetovala. To čakanje na 18ko mi deluje bol kot izgovor, sploh poznaš koga od njegovih kolegov,družine?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
en_drug
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 94
Na forumu od: 28. 4. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a en_drug » 21. Maj. 2015 20:54

Razumem njega in razumem tebe. On vsekakor tvega glede na to, da se je zapletel s tabo, ki si še mladoletna. Razumem tudi tebe, da si želiš resno zvezo in morda celo zaživeti skupaj z njim. Premisli o tem, da si mu morda samo v užitek in da si dejansko niti ne želi resne veze.

Moški pri 30 in čez so zelo izkušeni in točno vedo kako ugajati ženski. Velikokrat ji tudi popolnoma zmešajo glavo.

Kar se razlike 13 let tiče ne skrbi. To ni neka blazno velika razlika in če sta srečna ne vidim razloga zakaj ne bi bila skupaj. Nihče ne garantira, da bi bila recimo z 2 leti starejšim bolj srečna. Držim pesti za vaju :)
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 24. Maj. 2015 11:39

Še jaz bi nekaj vprašal :D

Je normalno, da ima 19 let stara punca aferco iz 45 let starim tipom? Moje mnenje je, da je to nagnusno.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 763
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 24. Maj. 2015 15:40

Daddy issues.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 24. Maj. 2015 18:15

trust napisal/-a:Še jaz bi nekaj vprašal :D

Je normalno, da ima 19 let stara punca aferco iz 45 let starim tipom? Moje mnenje je, da je to nagnusno.


Če je sugar daddy ni :D
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 25. Maj. 2015 9:32

ona 19, on pa 45 let --> ne zdi se mi to normalno in perspektivno. Moški je nardil dobro potezo in dobil luštno in mlado, tako mlada punca pa se šele spoznava - moje mnenje.

Ogromna razlika v letih, ta moški bi ji lahko fotr bil.

Meni je še 10 let velika razlika in ko mi je prejšnji partner enkrat rekel moja punčka, sm se počutila zelo čudno in nenavadno, saj se tudi drugače skos potenciral najino razliko v letih. Idealno je tam do 7 let razlike - moje mnenje, ker drugače so prioritete totalno različne. Plus če moški ni v fit formi, potem imaš občutek da je razlika še večja...
Uporabniški avatar
suzanne windlow
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 130
Na forumu od: 18. 10. 2013
Kraj: Simulator

Neprebrana objavaNapisal/-a suzanne windlow » 26. Maj. 2015 13:30

trust napisal/-a:Še jaz bi nekaj vprašal :D

Je normalno, da ima 19 let stara punca aferco iz 45 let starim tipom? Moje mnenje je, da je to nagnusno.



Meni so nagnusni ljudje, ki se jim vsaka nekoliko manj običajna zveza zdi nagnusna in so presrečni, da lahko svoja nagnusna mnenja razglašajo po forumih.
yes, I am avatar
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 26. Maj. 2015 16:59

Če je tebi to normalno potem je s tabo nekaj narobe :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 26. Maj. 2015 19:49

joj, kok sta stara trust in suzanne? :)

Brezveze se je prerekat, vsak ima svoje mnenje. Ne predstavljam si zveze s 25 let starejšim.
Ful so razlike med tem kaj želi ena 20-letnica in kaj želim 45-letnik, oba želita sex in to je njima skupno.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Maj. 2015 17:19

Itak je brezplodno karkoli pisat, ker na koncu vsak naredi po svoje. Meni osebno pač zveza (oz. tole skrivanje) med 17-letnico, ki še hodi v 3. letnik sš in 30-letno odraslo osebo ni predstavljivo, ni pa spet nekaj strašno obsojajočega.
Bolj kot punca se mi zdi čuden on, če si lahko sposodim ta izraz, ker si vsak zrel ali vsaj približno dozorel moški pri teh letih lahko najde punco svojih let ali vsaj tam 20+. V tem primeru pa ne vem, ali je on tako nezrel in gleda samo na njen videz, ali pa je ona tako zrela. Tudi v primeru, da je tole drugo, je lahko samo videti zrela, ne more pa tudi dejansko razumeti in razmišljati skozi oči nekoga, ki je star 25+, sploh v današnjih časih, ko večina mladih doseže zrelostno stopnjo dosti pozneje napram našim staršem, ki so si pri 20 npr. že uredili družino in dom (ali najkasneje po faksu pri 23). Dandanes večina mladih zavleče žuranje v pozna dvajseta, imajo za sabo maksimalno eno resno zvezo, pa še to so bolj kvazi resne zveze in imajo večinoma tudi zelo napačne predstave o resni zvezi.
Ona praktično nima še nobenih življenjskih izkušenj, dve leti nazaj je prišla šele iz oš, niti na morje še ni šla s prijatelji, kam odpotovala, imela službo ipd., kaj šele imela neko zvezo za sabo. On je vse to najbrž že dal skozi. Zanimivo mi je samo, kaj potem vidi v 17-letnici, ki še ne ve kaj dosti o življenju (če odmislimo, da mu je očitno všeč vizualno).

Misssunshine, mislim, da se ti moraš še znoreti, ali da povem drugače - ni nujno, da si tip človeka, ki rabi dati skozi dosti žuranja, verjetno je samo bolj pametno preložiti tako stvar kot je zveza s 13 let starejšim moškim vsaj za 5 let. Ko boš ti stara 25, on (ali kateri koli drug) pa 38, pa boš videla, če ti je to še vedno tako zanimivo oz. če se vidiš skupaj s tisto osebo in če gre za obojestransko ljubezen.
V tem primeru težko rečemo karkoli, je pa zate dobro, da ne preskakuješ izkušenj oz. let, saj bo za vse še dovolj časa (ne vzemi besede vse preveč dobesedno :P ).
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1682
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 28. Maj. 2015 16:09

Moški pri 30-ih lahko najde rasno punco (vsaj 20+), če jo seveda želi imeti. Tukaj imam občutek da se on otepa resne zveze in si je zato našel punco, ki še ni niti polnoletna in se jo lahko reši po hitrem postopku že zaradi velike starostne razlike...
On se ne želi vezat, ne želi razmišljat o družini, skupni selitvi... Po vsej verjetno še živi pri mamici.

Ona išče ljubezen in pozornost, on išče sex in je avanturo zakamufliral pod resno zvezo, dejansko je odnos bolj friend with benefits. Ko poveš kaj takem tipu da ti tak odnos ne ustreza, bo rekel prav, ne želim zapravljati svojega časa in bo letel na naslednjo rožico.

Govorim tudi iz lastnih izkušenj, pa nikoli nisem imela tipa da bi bil starejši 10 let in več, vedno manj... In če je mene, ki sem 25+ tip prenesel okoli, potem z lahkoto prenese tudi 17-letnico, ki je še bolj neizkušena... :)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]