Testenine

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 21. Jan. 2009 9:38

Mislim, da naj bi bilo 120g na osebo in se tega približno držim. Ponavadi kuham za 2, tako da pač skuham 250g oz. pol škatle.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 21. Jan. 2009 9:42

Abby napisal/-a:js si skuham okrog 200g za sebe, sam se res kr fajn najem :D


kapo dol, jz počim pr taki količini! :eek:
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a Abby » 21. Jan. 2009 9:50

moja prjatlca si skuha 500g špagetov pa vse poje, tk da ona men reče, da ful mal jem :D
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 21. Jan. 2009 10:03

Jz si dam ponavadi 80g. Ker če ne se preveč najem.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Jan. 2009 10:29

Js dam od 80 do 90 g špagetov. Je pa res da zdraven pojem okol 1/2 tistga pakiranega Jošta :) .
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Lady_fLame
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 205
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: Svet Za Neke Hrabrije

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_fLame » 21. Jan. 2009 11:12

Ooo testenine (L).
Ceprav mi je zdravnica rekla da jih vec nesmem, zaradi zelodca.. Ker testenine vsekakor niso dobre da jih pogosto jemo. Jaz bi jih najraje kr vsak dan. :)

No, sama pa pripravljam makarone takole;
-Namesto vode, dam mleko. V glavnem ne prevec, toliko da prekrijejo makarone v loncu, ker ce das prevec se ti bodo potem makaroni prekuhali..
V glavnem, nalijes mleko, malo posolis, dodas makarone in kuhas do konca, ker mleko tako ali tako "izhlapi" ozi. se "prime" na makarone in ga zmanjka v loncu.. ostanejo samo makaroni, katere das pac v kroznik in jih pustis da se ohladijo malo v hladilniku pa pojes. :)

Spagete delam pa takole:
- Sprva jih normalno skuham, potem odcedim v cedilniku, vzamem drugi lonec ki je priblizno enako velik kot prejsnji v katerem sem kuhala, tam notri dam malo kecapa, nariban sir (edamc, ementaler..) in pa spagete, malo zamesam, da se sir stopi in pa dam v kroznik.. ;)
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2498
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Jan. 2009 11:18

^^Z mlekom? To si pa ne predstavljam. :D



Jst mam ful rada testenine :hearts: . Od makaronov, špagetov, širokih rezancev; edin torteline ne jem kej preveč rada.

Najrajš jem paradižnikovo omako pa sir na makaronih; na širokih rezancih itak gobovo omako; :) . Včasih si nardim pa omako tko da skupi zmešam tuno, mal kisle smetane, pa nariban sir..tok da rata tekoče, in je ful dobro.

Zadnjič smo mel omako iz rakcev pa unih tamalih paradižnikov in sira; in mi ni blo neki ne vem kok dobr. Rakcev sploh pojedla nisem.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 21. Jan. 2009 12:16

izzie, kako nardiš te zeljne krpice k si jih omenila?

A ma katera kak fajn recept omakce z bučkami? Jz jih samo popečem in pol dodam smetano za kuhanje pa začimbe.

In ja, najbolj pa me zanima, če katera sama doma dela pesto genovese?
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 21. Jan. 2009 12:47

men so bučke najboljše na ta način:

Na maščobi popražiš čebulo in dodaš žlico sladkorja. Ko sladkor zarumeni, nanj streseš na kocke narezane bučke (veliiiiiiko bučk) in jih malo pražiš, dodaš še na kocke narezan paradižnik (lahko tudi mezgo) in zaliješ, da se bučke malo zmehčajo. Potem dodaš malo česna, peteršilj, sol po okusu in pehtran. Jaz imam to najraje kot prilogo k pire krompirju, če pa želiš bolj omakasto, pa pač malo več zaliješ. Okus mi je pa ravno zarad pehtrana božanski :P
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 21. Jan. 2009 15:06

Pasta con la mozzarella (pašta z mocarelo):
-1 mocarela
-100g pašte Orizzonti Barilla (veliko vlaknin)
-pol zelene paprike
-pol paradižnika

Priprava:
Skuhaš pašto. lol
Potem na kapljici (jaz dam olivno olje) olja spražiš al kaj že prvo papriko, potem dodaš še paradižnik, ko se podela pa daš še mocarelo, da se slednja mal stopi. Pol vržeš not skuhano pašto, premešaš, začiniš z poprom in soljo et voila'. Meni je ful fina.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Jan. 2009 15:26

začne se pri testeninah, ja! :D

torej testenine De Cecco! obvezno! kdor jih je poskusil, ne bo Barille nikoli več jedel! :D :D :D
dobijo se tudi pri nas!

potem obstaja pravilo kuhanja 10g soli v 1litru vode za 100g testenin.

seveda mora biti skuhano al dente! :D

omaka največkrat paradižnikova...od začimb vržem noter kar najdem! :D
vse po občutku... :D

ampak začne se pri testeninah...zato...De Cecco je zakon! :P
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1622
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 21. Jan. 2009 15:39

Se strinjam z Jochie-jem.De Cecco je res zakon, pa obvezno morjo bit al dente, če ne jih sploh ne jem.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Ancha18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 3. 2. 2006
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancha18 » 21. Jan. 2009 16:10

kje se pa da kupit testenine De Cecco??
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 21. Jan. 2009 16:17

No, pa sem mislila da sem jaz fenica pašte... Očitno nisem, ker me niti malo ne gane ali jem Barillo ali Mlinotest al mečkator peresnike al kaj jaz vem kateri fensi šmensi italjanski crap... :D Prefereiram pa polnozrnate testenine :gut: Oblika, velikost... ni važno, samo da je :D

Omaka pa mi je daaaaaaaaleč najboljša pikantna mečkatorjeva, pa sem sprobala menda že res skoraj vse, kar se prodaja na naših policah :D
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Jan. 2009 16:24

Jst sm do zdej skoz Barillo, bom pa sprobala te, ki jih je Jochie predlagal. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov