Cosmopolitan Slovenija - Mlada, lepa in zabavna

julij 2014
Povezana s Cosmopolitanom

Krompir

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Sunshine, Dioniz

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 12. Okt. 2009 21:17

Vlke kumare? :nixweiss: Ma nimam pojma kak folk temu reče po ostali Sloveniji, za mene so kumare une majhne (vložene), murke pa ta vlke (murkina solata, krompirjeve murke).
Uporabniški avatar
Podganca
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 119
Na forumu od: 3. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Podganca » 12. Okt. 2009 21:20

jochie

murke
Slika
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4575
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Okt. 2009 11:14

js pa krompirjevo solato delam malo drugače.
na kolobarčke narezan krompir, čebula,jajček, zenf, olje kis in sol. po želji še kapre. če hočeš da je vse skupaj bolj kremasto še malo majoneze.

cimrica ne da zenfa not, ampak nareže kisle kumarce in še malo pečenega pršuta v koščkih in je tudi super dobro.

rada mam tudi krompirjevo musako (z zelenjavo ali z mesom)
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 13. Okt. 2009 11:31

Ljubim krompir.

Poleg vsega omenjenega mi je dober tudi kuhan krompir v kosih, potem pa dodam malo masla, peteršilja in naribanega sira ter vse skupaj malo premešam.

Pa krompirjeve palačinke: naribaš surov krompir, dodaš moko, jajca, drobtine in začimbe ter spečeš oz. ocvreš (več olja kot pri pečenju in in manj kot pri cvrtju pač) polpetke. Ampak to pa kar vzame nekaj časa.
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 13. Okt. 2009 11:36

Kuhan krompir na kocke narezan pa sir iz Lidla(un v kosih v slani vodi)NJAMI :D Enostavno in dobr
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1592
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 17. Okt. 2009 17:48

Mi rečemo tistemu kar je Tearjerker opisala, Kumarčn oz. "Murkin zos". Savinjčani, predvsem Zg. pa vem da rečejo temu "Tople murke", LOL.

Dugač pa mi tut malim rečemo murke, so pač kisle murke. :D

Mmmm, krompir - SKOZ bi ga jedla. Nima veze a je pomfri, u kosih iz pečice, slan u vodi kuhan, polpeti, svaljki,... Al pa da se krompir napol skuha, pol ga narežeš in daš u pekač s kislo smetano, sirom, koruzo, papriko, stepeno jajco,... - in pol zapečeš. Faking gorđes. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 20. Okt. 2009 12:49

Če želite imeti mamljivo okusen pečen krompir, a nimate mesa, ki bi mu dal dober okus, lahko naredite naslednje, kar bi dalo občutek, da se je krompir pekel ob pečenki:

- narežite krompir
- ga povegetajte
- narežite eno ali dve čebuli na kolobarje (debele okoli 7-8 mm)
- narežite dve rdeči papriki na rezine
- stisnite nekaj strokov česna, ali ga sesekljajte na drobno
- nekateri pridajo tudi nekaj kolobarjev paradižnika, toda tega še nisem poskusila; menim, da ni potreben
- v pekač vlijte toliko olja, da se bo krompir lahko dobro spekel
- na olje najprej nadevajte kolobarje čebule, nato pa rezine rdečih paprik
- naslednji je na vrsti povegetan krompir
- na koncu stresite na krompir česen
- to pecite v pečici na 180°C, proti koncu povečajte na 200°C

Krompir bo tako okusen, kakor da se je pekel zraven pečenke. Mogoče bo celo boljši. Uživali boste v okusu.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2240
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Okt. 2009 13:04

uuuu hvala! tole bom ob priliki naredila :gut: porocam! :D

jaz sem pa v nedeljo naredila tako dobro musako da sem bla res izredno presenecena nad okusom :D bila je pa takole sestavljena po plasteh:
- spodnja plast krompir
- na cebuli in cesnu prazene bucke z zacimbami + soja
- popecene rezine melancanov
- plast sojinih kosmiceh namocenih v zacimbah
- vrhnja plast spet krompir
- besamel in na vrhu mozzarela

NJAAAmiiii! :flamingdev: recept sem si pa kar po svoje izmislila oz. skombinirala nekaj receptov :grinsevil:
Uporabniški avatar
Talita
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 57
Na forumu od: 4. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talita » 12. Nov. 2009 3:11

Mnjam, to mora biti dobro! Bom poskusila to narediti v kratkem.
Slika
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3132
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 29. Nov. 2011 15:26

NOVO:

Ima kdo kak dober, že preizkušen recept za gratiniran krompir?
Je boljše, če se krompir prej malo skuha, ali ga daš v pečico surovega?
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 29. Nov. 2011 17:53

Jaz ga dam še surovega v pečico. Ga pa ves čas malo zalivam (po žličkah s slano vodo ali pa vodo zmešano z vegeto, da se ne izsuši preveč).
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8913
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Nov. 2011 18:03

Js ga pa vedno malce pokuham najprej, da je potem hitreje v pečen v pečici. Imam pa zelo rada krompir iz pečice, najprej malce pokuhan (5-10 min, večji kosi), potem pa na peki papir, malce olivnega, premešam krompir, razporedim po pekaču, po vrhu malce soli in rožmarina.
Pride lepo hrustljav zunaj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 29. Nov. 2011 20:42

trenutno kuham--> krompir v solati s koruzo in tuno. mjami :)
drugače pa bi tega rada poskusla v kratkem. mi ful dobro zgleda
http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... nik-z.html
Don't worry, be happy!!
vale
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 17
Na forumu od: 20. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a vale » 20. Jan. 2012 15:19

SESTAVINE :
- krompir
- jajca
- pražena čebula
- sladka smetana

PRIPRAVA KROMPIRJA
- skuhamo cel krompir in ga olupimo
- razrežemo ga na rezine (z pripravo za rezanje kuhanih jajc)
PRIPRAVA JAJC
- kuhana jajca olupimo in jih razrežemo na rezine z pripravo
PRIPRAVA ČEBULE
- na olju prepražimo kar nekaj čebule, da bo lepo zlato rjava
SESTAVIMO MUSAKO :
1. Ognjevarno posodo malo namažemo z maščobo
2. Kot prvo plast položimo rezine krompir - da prekrijemo dno posode. malo posolimo
3. Kot drugo plast položimo rezine trdo kuhanega jajca - malo solimo
4. Malo polijemo olje z čebulo po plasti jajc
5. Postopek lahko ponovimo - odvisno pač koliko imamo materiala.
6. Zadnja plast mora biti krompri.
7. Ko zaključimo z zadnjo plastjo polijemo sladko smetano po celi površini (lahko pol al pa kar celo) Damo v pečico toliko da se zalato zapeče zgornja plast, pazite da ne bo predolgo v pečici) Postrežemo
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3132
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 23. Jan. 2012 13:42

^^ temu se reče francoski krompir.
Dobro, ampak kalorično!

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri