Študij: Psihoterapija (FSU)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
babushka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 16. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a babushka » 27. Feb. 2012 15:41

Je tukaj kdo, ki študira psihoterapijo v sklopu Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju (pri nas so predavanja v Lj) in bi lahko delil svojo izkušnjo s študijem? Kako kakovosten je študij (glede na "tipično avstrijsko" visoko šolnino) in koliko je potem dejansko priznan, tako pri nas v Sloveniji kot tudi v tujini?
Kako pogosto se izvajajo 4-dnevni seminarji na Dunaju, kako to izgleda, koliko stane namestitev itd. ter kakšno znanje angleščine je potrebno? Jezik sam po sebi mi ne dela težav, vsaj v komunikaciji ne, najverjetneje pa bi se zataknilo pri kakšnih strokovnih izrazih, ampak to se itak da priučiti.

Torej, anybody?? Ne poznam niti ene osebe, ki bi tam študirala, zato bi mi kakšna verodostojna informacija ali kritika prišla zelo prav! :)
Arden
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 31. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Arden » 27. Feb. 2012 21:18

Živjo!:)
Psihoterapijo študira ena znanka, sicer podrobnosti ne poznam.. Vem pa, da je študij plačljiv (denarja se zdaje baje ogromno), v Sloveniji pa ni priznan. Predavanja pa so ob petkih in sobotah, kolikor se spomnim.

Upam da sem ti kaj pomagala :wink:
Uporabniški avatar
babushka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 16. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a babushka » 28. Feb. 2012 7:44

To, da je študij plačljiv, mi je znano (4250eur na letnik). Vse to sem si prebrala že na njihovi strani. Mene zanimajo konkretne izkušnje študentov.

No, tega sem se ravno bala, da dobiš na koncu diplomo, ki v Sloveniji sploh (še?) ni priznana. Če bo kdaj, v kar bolj dvomim, saj bo najbrž ostalo pri tem, da gre za avstrijsko diplomo. Pomoje se to bolj splača, če obvladaš nemški jezik in se kasneje zaposliš kje v Avstriji. Drugače sem pa nekje zasledila tudi podatek, da se je vsako poletje treba udeležiti neke vrste "tabora" v sklopu faksa, ki je še dodatno za plačat okoli 1000eur. :?

Sem skozi brskanje ugotovila bolj kot ne le to, da gre za to, da nekdo spet pobaše en kup denarja, na koncu pa z diplomo nimaš kaj početi. Škoda namreč, saj gre za perspektivno področje in bi tudi pri nas lahko uvedli študij psihoterapije, magari v sklopu medicinske fakultete ali kako drugače. Nekateri programi se nam podvajajo ali potrojijo, medtem ko določenih programov sploh nimamo ...

Drugače pa hvala za info. :) Mogoče kaj veš, kje pa tvoja znanka sploh misli delati po diplomi? Verjetno bo ostala v tujini, glede na to, da pri nas ta diploma ni vredna čisto nič, niti da bi priznali del te diplome v sklopu kakšnega drugega programa (kar je pa potem že tako ali tako nonsense)?
Arden
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 31. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Arden » 05. Mar. 2012 23:23

točno, še ta tabor... po pravici povedano, je ona hči zelo bogatih staršev, ampak zelo lena. maturo je komaj naredila (v drugo) in ni bila nikamor sprejeta, zato so ji plačali pač faks v avstriji... sicer pa mislim, da ima ambicije delati v nemčiji :)

mogoče res boljše, da se odločiš za kaj drugega, če nimaš interesa delati v tujini. kaj pa biopsihologija (nova smer-v portorožu)? vem, da ni isto, lahko pa se pozanimaš :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 01. Mar. 2015 18:05

Obnavljam temo. Od leta 2013 je ta študij akreditiran tudi v Sloveniji in me zanima, če imamo tukaj kaj študentov tega programa (dodiplomskega). Je po novem torej ta poklic priznan tudi pri nas, ali se potem s to diplomo še vedno da delati samo v Avstriji, pri nas pa bolj kot delo ob pravem delu (če je nekdo že psiholog ali psihiater)?
Sem namreč ravno danes brala en članek na to temo, in sicer intervju z g. Možino, ki je rekel, da je ta poklic pri nas še vedno tretiran kot hobi in ne poklic.
LiEn
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 97
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LiEn » 08. Maj. 2015 19:45

Delam za priznanega slovenskega psihologa in spoznavam veliko mladih nadebudnih psihologov. Še vedno obstaja enostavno pravilo v tem svetu - če hočeš bit spoštovan, študiraj bodisi psihologijo (UNI LJ) bodisi medicino (s specializacijo za psihiatra). Vse ostalo na dolgi rok, vsaj pri nas...ni nek biznis.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron