Študij: Krajinska arhitektura (BF)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

FLAŠKA
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 12. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a FLAŠKA » 12. Okt. 2011 10:27

Zanima me ali je potrebno za študij krajinske arhitekture pred sprejemnimi izpiti opraviti kakšen tečaj iz risanja in ali mogoče kdo ve koliko cenovno stane ta tečaj?

hvala za odgovor :)
Live your life :)
Uporabniški avatar
angie.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 164
Na forumu od: 29. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angie. » 01. Nov. 2011 19:20

še razmišlja kdo zraven mene o tem študiju? :)
helen19
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 17
Na forumu od: 25. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a helen19 » 01. Nov. 2011 22:50

tečaj ni obvezen.. in nima vpliva na končno odločitev.. jst jih poznam par (med drugimi tut moja cimra) ki niso šli na noben tečaj in so bli sprejeti. drugač pa stane okrog 300 evrou in baje je ful bedn
FLAŠKA
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 12. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a FLAŠKA » 08. Nov. 2011 11:19

a bi jo loh mogoče uprašala kok zgledajo kej ti sprejemni izpiti prosim ;)
Live your life :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Nov. 2011 13:12

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Apr. 2012 19:14

voguebloom napisal/-a:ojla, vpisala sem se na študij krajinske arhitekture. Potrebno je narediti sprejemne izpite, lahko katera mi kaj več pove o študiju te smeri. Je težko?


floribunda napisal/-a:sprejemni so tezji kot na arhitekturi, zato, ker morš vse narisat v enem dnevu...kar pomeni da skoraj brez pavze rišeš od 9h do poznega popoldneva.
prvi sklop so vaje iz prostorskega razumevanja. zlagaš like, kocke in ene čudne sestavke ploskev.
v drugem delu dobiš fotko iz katere morš izločit neke elemente in potem iz njih sestavit neko novo stvar in jo interpretirat.
v tretjem delu sledi prostoročno risanje s profesorjem drašlerjem, ki je legenda, ampak ponavadi nihče ne razume njegovih navodil. riše se okolico faksa. s sabo vzami desko za podlogo in mehke b svinčnike (HB, B, 2b, 4b, 8B). slikic se nariše ene 8.

študij ni nevem kolk težek, je pa kr precej za delat. celo leto rišeš neke projekte in se zaj**** z vajami (ki so skoraj vsak dan in so obvezne) na koncu ti ostane pa še cca 8 izpitov za lepše poletje :D
izpite morš vsako leto vse nardit, da napreduješ v višji letnik. nekaj jih je preklemano težkih, čeprav so nekatere stvari na bolonjcu zdej spremenili, nekateri so čisto na izi, ostali pa tko....kak teden učenja, brez da pretegneš celice, dva dni na polno ali en dan da crkneš zraven.
za risat je precej, dvojne korekcije na teden na katere moreš hodit pripravljen (narisano vse kar je zahtevano), ker se ti to ful pozna na oceni. čim prej je treba začet delat na računalni, čeprav to ni zahtevano.
je pa fajn drgač, ker vas bo 30 v razredu, ker si na faksu včasih cele dneve (brez zajebancije od 9h do 9h ) ali celo za vikende (ja, smo bli tudi
že ob sobotah in nedeljah na korekcijah, ko smo se za razstave pripravljali) se ponavadi res povežeš z razredom in je fajn. js to kr malo pogrešam.
študij je izjemno pester, interdisciplinaren, kar pomeni da boš mela vse od matematike do psihologije in filozofije pa še vsa možna planiranja in nevem kaj še vse, čeprav je zdej bolonjc s katerim pa nisem najbolj seznanjena.

še kej? :)


voguebloom napisal/-a:ja sprejemni izpiti me skrbijo. Kaj je za njih zelo pomembno ko ocenjujejo risbe?


floribunda napisal/-a:to pa sam bog ve.
pomojem je pomembno da razumeš prostor in razmerja med ploskvami. razmerja svetlo-temno. plane...
kak tečaj pomaga.
drugače pa sploh ni panike. ti riši do junija pa bo (letos so baje meli traktor za narisat :) dobro si poglej kako načrtaš perpektivo....plastnice (oz kako narišeš prehode med višinami v naravi...) izkoristi pomladno sonce za risanje zunaj, prerisuj fotke narave.
vzami si sendvič s sabo na sprejemce, dosti vode, stolček, kapco š šiltom....nekaj da boš komot. najtežje na sprejemcih je to da rišeš res cel dan in da te vlačijo naokoli po soncu, itak ti ni nič jasno, ti pa riši. drži se profesorja, hodi mu za hrbtom ali kakega od študentov.

pa ne bit preveč razočarana, če slučajno ne nardiš. probaj naslednje leto, če si res želiš. js mam dosti sosšolcev, ki so šele v drugo nardili. dosti je odvisno od same sreče, subjektivnega mnenja ocenjevalcev in tega če maš 'dober dan'.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Apr. 2012 19:59

sandry napisal/-a:Živjo!
Se opravičujem če kje obstaja podobna tema, vendar je nisem našla. Končala bom študij prve stopnje na biotehniški fakulteti, manjka mi le še zagovor diplome.
Rada bi se vpisala na drugo stopnjo (magisterij) druge smeri, ki je ravno tako na biotehniški fakulteti, na mag. študij krajinske arhitekture.
Najprej moram narediti preizkus nadarjenosti in potem diferencialne izpite, potem se šele lahko vpišem na študij.

Zanima me če ima katera kaj izkušenj z temi dif. izpiti, so težki, koliko ti jih dodelijo (vem da je to odvisno od smeri iz katere prihajaš), a so kateri predmeti , ki so obvezni za vse, ne glede na to iz kjere smeri si?

Zanima me še kakšen je mag. študij na krajinarstvu.

Čim več informacij bi želela , vse karkoli v zvezi s mag. študijem :)

Hvala
anci123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 3. 3. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a anci123 » 03. Mar. 2015 15:11

pobrisana reklama

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]