Cosmopolitan Slovenija - Mlada, lepa in zabavna

junij 2016
Povezana s Cosmopolitanom

Objavljeno na spletu •

Video s prizorišča flashmoba na Prešernovem trgu

Napovedani flashmob na Prešernovem trgu v Ljubljani je privabil veliko mladih, ki so se na zabaven način, s plesom in objemi, 'uprli' stereotipiziranju in etiketiranju ljudi.

Video s prizorišča flashmoba na Prešernovem trgu

Flashmob na Prešernovem trgu
Flashmob na Prešernovem trgu

Na dogodku je bila danes, 23. maja, ob 15. uri tudi naša spletna kamera.

In za kaj je v osnovi šlo?

Trenutna situacija v Sloveniji kaže na to, da je med mladimi in v družbi nasploh še vedno preveč nestrpnosti do drugačnosti, zato z razbijanjem stereotipov želijo dokazati, da je raznolikost med ljudmi, kulturami, verami, rasami, subkulturami, poklici ter narodi, dobrodošla. Naučiti se moramo sprejemati ljudi okrog sebe takšne kakršni so, saj je prav vsak od nas edinstven, kar pa družbo bogati.

Na dogodku »Razbijmo stereotipe« sta sodelovala tudi Rok Trkaj in Adam Velič, plesalo in pelo se je namreč prav na njuno aktualno uspešnico Stereotipi. Na prizorišču so dejansko posneli videospot zanjo, v spotu pa so sodelovali vsi udeleženci flashmoba.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri